The Cinematic Orchestra «Man With a Movie Camera»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Autora versijā par 2002. gada labāko albumu Top 50 The Cinematic Orchestra ar plati «Every Day» atradās saraksta augšgalā.

The Cinematic Orchestra «Man With a Movie Camera»

(Ninja Tune)

9/12

Šogad producenta un multiinstrumentālista Džeisona Svinkoja (Jason Swinscoe) projekts laidis klajā jaunu ierakstu, kura veidošana sākusies jau pirms četriem gadiem.

«Man With a Movie Camera» ir režisora Dzigas Vertova 1929. gada mēmās kinofilmas «Man With a Movie Camera» skaņu celiņš. Filma, kas uzskatāma par tā laika eksperimentālā un avangarda kino paraugu, stāsta par Padomju Savienības antiutopisko ikdienu caur kāda pilsoņa acīm. Muzikālais materiāls, kas izmantots filmā, vēlāk pārtapa « Cinematic Orchestra» 2002. gada lieliskajā ierakstā «Every Day», kura panākumi, manuprāt, arī iedrošināja māksliniekus laist klajā šo skaņu celiņu.

«Man With a Movie Camera» lielā mērā atkārto «Every Day» muzikālo saturu, vienīgā būtiskā atšķirība ir viesvokālistu Fontella Bass un Roots Manuva neesamība ierakstā.

Lielākais pārsteigums ir grupas kaverversija «Art Ensemble Of Chicago» klasiskajam «Theme de Yoyo», kurā gan šoreiz trūkst Fontella Bass un viņas dziedātās rindiņas «Your ass is like two sperm whales».

Cinematic Orchestra «Man With a Movie Camera»
Cinematic Orchestra «Man With a Movie Camera» Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 03.06.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu