The Books "Lost And Safe" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Elektroniķi "The Books" piedāvā trešo studijas darbu "Lost And Safe", kas turpina pirmo divu ierakstu samplu mozaiku, šoreiz papildus pievienojot vokālās partijas.

Books "Lost And Safe"

(Tomlab)

10/12

Niks Zamuto un Pols Dejongs (Nick Zammuto & Paul De Jong) šoreiz nolēmuši vairāk eksperimentēt ar cilvēka balss iespējām, manuprāt, šis eksperiments ir izdevies. Nika pieklusinātais vokāls kontekstā ar plašajiem sempliem un Stīva Reiha moderno minimālismu tikai bagātinājis "Books" kopējo skanējumu.

Plates divi spēcīgākie skaņdarbi atrodami pašā sākumā - ievadošais "A Little Longing Goes Away" balstās uz diviem nemainīgiem akordiem un Nika Zamuto nedaudz efektētu balsi. Kopējā noskaņa atsauc atmiņā kaut ko no Hood, Mum vai pat 80. gadu This Mortal Coil skaņu estētikas. Plates otrais un, manuprāt, spilgtākais skaņdarbs "Be Good To Them Always" balstās uz savdabīgi apstrādātu stīgu semplu, kas virpuļo minimālisma teritorijā ... iestājoties balsij - "You know I simply can not understand people ...", "Books" iesūc klausītāju un nelaiž vaļā.

Turpinājums ir ieturēts un pārdomāts, brīžiem balansējot uz folk (bandžo)robežas, iepeldot Animal Collective teritorijā, brīžiem arī indī un datapop ritmos, kas atgādina kaut ko no Sufjana Stīvensa vai Hood skaņu pasaules. Kopumā šis varētu būt puišu tehniski noslīpētākais ieraksts, tiesa, platē pietrūkst spilgtu krāsu un brīžiem liekas, ka "Books" sāk aptrūkties ideju ... Tomēr - viens no gada Top50 albumiem.

The Books "Lost And Safe"
The Books "Lost And Safe" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 05.04.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu