Tigersmilk "Tigersmilk"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Domājams, ka arī agrāk ir bijuši tādi mākslinieki, kuru darbi līdz galam nav saprasti un novērtēti, mākslinieki, par kuriem neviens neuzdrošinājās vai drīzāk neriskēja teikt kaut ko sliktu, jo tādējādi varētu nostādīt sevi muļķa lomā.

Tigersmilk "Tigersmilk" (Family Vineyard) 10/12

Sastāvs:

Rob Mazurek - trompete, elektronika; Jason Roebke - bass; Dylan Van Der Schyff - bungas

Manuprāt, mūsdienu eksperimentālās mūzikas dažādās formas prasa īpaši sagatavotu klausītāju, domāju, ka melotu tas, kurš bez īpašas muzikālās bagāžas apgalvo, ka klausās Džona Keidža (John Cage) vai Mortona Feldmana (Morton Feldman) mūziku. Kaut gan, no otras puses, katrs mūzikas žanrs spēj sniegt klausītājam savdabīgu pārdzīvojumu un muzikālo esenci.

Arī eksperimentālais Tigersmilk ir kārtējais Čikāgas kopas veidojums, ko radījis trompetists Robs Mazureks (Rob Mazurek), kas iepriekš muzicējis Brokeback, Tortoise, Isotope 217, Chicago Underground projektos u.c. Trio radīto mūziku varētu raksturot kā 100% improvizāciju, kur tiek izmantoti visdažādākie skaņu avoti. Mazureka trompete vietām atgādina Miles Davis pārdrošākos eksperimentus, spilgti un izteiksmīgi kontrabasa soloiespēles veido Jason Roebke, un bundzinieks Dylan Van Der Schyff pamanās izmantot gandrīz visus bungu kociņu veidus un tehnikas.

Albumu laidusi klajā ierakstu kompānija „Family Vineyard”, kuru izdotie ieraksti varētu interesēt tos, kas nonākuši līdz free džezam caur underground roku un indī.

Izdošanas datums 04.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu