The Polyphonic Spree "The Beginning Stages Of..."

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

The Polyphonic Spree ir viens no pēdējo gadu interesantākajiem mūzikas projektiem kaut vai viena iemesla dēļ – uz skatuves vienlaikus uzstājas vienādos baltos tērpos ģērbti 25 mākslinieki.

The Polyphonic Spree "The Beginning Stages Of..." (Good) 9/12

Grupas koncerti vairāk atgādina kādu baznīcas dievkalpojumu ar gospeļu kori nekā rokkoncertu tā ierastajā veidolā. Projekta iniciators ir Tim DeLaughter, kas iepriekš līdz 1999. gadam muzicējis grupā Tripping Daisy, līdz grupas biedrs, ģitārists Vess Bergrens (Wes Berggren) gāja bojā, pārdozējot narkotiskās vielas.

The Polyphonic Spree mūziku varētu dēvēt par pozitīvo psihodēliju, ko muzikāli ietekmējuši ģeniālie The Beach Boys. Muzikālās līdzības rodas arī ar virkni 90. gadu grupām – The Flaming Lips, Mercury Rev, Built To Spill un Spiritualized, kuri arī savulaik aizrāvušies ar gospeļu kora dziedājumiem.

„The Beginning Stages Of...” ierakstīts jau 2000. gadā un kā demo materiāls izsūtīts grupas faniem, tikai vēlāk albumu izdod neatkarīgā ierakstu izdevniecība "Good Records". Plates kopgarums sasniedz 70 minūtes, taču pēdējais skaņdarbs ilgst vairāk nekā visas albuma iepriekšējās 9 dziesmas kopā, un tā pamatā ir iesamplēta cilvēka balss, kas, pa apli skanot, turpinās 35 minūtes.

Izdošanas datums 24.06.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu