Lansing-Dreiden "The Dividing Island" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

80. gadu mūzikas gardēžiem piedāvāju amerikāņu kolektīva Lansing-Dreiden fantastisko plati "The Dividing Island".

Lansing-Dreiden "The Dividing Island" (Kemado) 10/12

Ja šajā gadu desmitā ir bijusi kāda dziesma, kas izklausās tā, it kā 1984. gads vēl nemaz nebūtu beidzies, tad tā ir brīnišķīgā "A Line You Can Cross" (skat. video). Šis skaņdarbs darbojas kā plēsējs, kā stalkers, kas iesūc sevī dziļāk un dziļāk. Kad sāc apzināties, ka nespēj bez "A Line You Can Cross" vairs dzīvot, tad pamazām sāc inficēties ar pārējām plates kompozīcijām. Rezultātā sāc meklēt visu šo 80. gadu sintezatoru tembru un skaņu oriģinālus, pazūdi video failu arhīvā "Youtube.com" un vienu pēc otra atsauc atmiņā gan tā laika klasiķus, gan arī sen piemirstus vārdus.

Pašlaik 80. gadu mūzikas renesanse, var teikt, jau sāk sasniegt savu kulmināciju. Manuprāt, blakus vairākiem veiksmīgiem tā laika atjauninājumiem liela daļa jauno centienu diemžēl līdzinās neveiklai parodijai, kaut vai atliek kādu dienu pavērot MTV2 jaunās rokgrupas, un top skaidrs, ka tāda The Cure vai Joy Division kopēšana ne ar ko daudz neatšķiras no, piemēram, The Darkness centieniem imitēt Queen. Lansing-Dreiden, manuprāt, šo ietekmi spējuši transformēt tiešām kvalitatīvi.

Ja runājam par Lansing-Dreiden mūziku, tad prātā var pārcilāt tādus vārdus kā Bauhaus, The Thompson Twins, Rush (80. gadu "Rush"), ABC, Tears for Fears u.c. sintezatororientētas, brīžiem gotiskas, brīžiem popsīgas un psihedēliskas apvienības. Tajā pašā laikā plates kopējā noskaņa ir absolūti 21. gadsimts...

Ņujorkas pilsētas Lansing-Dreiden nav tikai rokgrupa, presē to bieži mēdz raksturot kā mākslinieku apvienību, kas savu darbību izvērš gan mūzikā, gan multimediju mākslā, datorgrafikā, glezniecībā, kolāžā un pat rakstniecībā.

Jau 2003. gadā puiši izdevuši savu debijas plati "The Incomplete Triangle", kas vairāk ieturēta sintipopa un speisroka tradīcijās, brīžiem piemetot klāt kādu smagā roka dekorāciju. Šogad maijā seko "The Dividing Island", kas konceptuāli skar dažādu pretstatu, dažādu pasauļu sadursmes tēmu. Spocīgs ieraksts...

Izdošanas datums 06.05.2006.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu