Weezer «Weezer» (Red Album) (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Par vienu miljonu dolāru var ierakstīt šādu albumu - «Weezer» (Red Album)!

Weezer «Weezer» (Red Album)

(Geffen)

7/12

Tieši tā, jaunais amerikāņu rokeru «Weezer» pēc skaita sestais studijas darbs izmaksājis veselu miljonu - katrā ziņā tāds bijis šā projekta kopējais budžets, kurā acīmredzot iekļautas videoklipa izmaksas, producentu honorāri u.tml. Producentu krēslā šoreiz iejutušies divi vīri - Riks Rubins (Rick Rubin) un Džeknaifs Lī (Jacknife Lee), abi ļoti slaveni skaņu meistari...

Kvarteta jaunais albums, kas nodēvēts vienkārši par «Sarkano albumu», seko 2005. gada un pagājušā gada grupas solista Riversa Komo (Rivers Cuomo) agrāk neizdoto dziesmu izlasei «Alone: The Home Recordings of Rivers Cuomo». Minētajā platē apkopoti vairāki Komo demo ieraksti, kas tapuši laika posmā no 1992. līdz 2007. gadam.

Un atkal (līdzīgi kā ar citiem pēdējo gadu albumiem), noklausoties plati, jāatzīst, ka, neskatoties uz vismaz diviem A klases «Weezer» grāvējiem - ievadošo «Troublemaker» un pirmo singlu «Pork And Beans», viss albums kopumā ir tikai viduvējs. To nogremdē neizteiksmīgas roka balādes un daži neveiksmīgi eksperimenti, piemēram, vesela dziesma, ko iedziedājis ģitārists Braiens Bels (Brian Bell): «Sorry it had to end up like this» ... tik tiešām arī man ir nedaudz žēl.

Taču albuma pirmās trīs dziesmas ir līmenī! «Troublemaker» (audio) iesākas ar klasisku «Pinkerton» ēras «Weezer» ģitāras rifu (līdzīgi «The Good Life») un attīstās kā klasisks grupas superhits. Nākamais singls, manuprāt. Sekojošais teju sešas minūtes garais episkais, himniskais «The Greatest Man That Ever Lived (Variations on a Shaker Hymn)» demonstrē grupas jaunās hiphopa ietekmes - policijas sirēna, rečitējošs dziedājums, arī izstieptā dziesmas forma šoreiz darbojas veiksmīgi. Trešais valis, uz kura balstās jaunais albums, ir «Pork And Beans» (skat. video), kurš tik vien kā gaida savus iznācienus lielākajos vasaras rokfestivālos: dziesmai piemīt stadionu vēriens - nesošs piedziedājums un klasisks «vīzerisks» ģitāras rifs.

Izdošanas datums - 03.06.2008.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu