Nine Horses "Snow Borne Sorrow" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušais Japan solists Deivids Silvians (David Sylvian) un viņa jaunais projekts "Nine Horses" izdod teicamu ierakstu "Snow Borne Sorrow".

Nine Horses "Snow Borne Sorrow" (Samadhi Sound) 10/12

Pirms diviem gadiem Silvians pārsteidza savus cienītājus ar eksperimentālu ierakstu , kurā sadarbojās ar šogad Rīgā redzēto elektroniķi Kristianu Fenešu (Christian Fennesz), plašāk pazīstamu kā vienkārši Fennesz. Šogad līdz klausītājiem nonācis arī "Blemish" remiksu disks "The Good Son vs The Only Daughter", kurā iekļauti Akira Rabelais, Yoshihiro Hanno, Burnt Friedman u.c. versijas.

Tieši Burnts Frīdmans ir jaunā projekta "Nine Horses" viena trešā daļa, blakus pašam Silvianam tur darbojas arī viņa brālis Stīvs Jensens (Steve Jansen).

Mūzikas kritiķi jau paspējuši nodēvēt šo ierakstu par vienu no Silviana komerciālākajiem (labā nozīmē) veikumiem un, protams, uzskata to par vienu no šā gada spēcīgākajiem darbiem. Man atliek tikai tam piekrist, pēc satriecošā "Blemish" esmu kļuvis par lielu Silviana talanta cienītāju.

Plate iesākas ar džezisko "Wonderful World", kas tik ļoti atgādina Cinematic Orchestra albuma skanējumu. Silvians šajā dziesmā dzirdams kopā ar "bjorkisko" Stīnu Nordenstāmu (Stina Nordenstam). "Darkest Bird" aizgūst šo to no "clicks and cuts" minimālisma estētikas, līdz pāraug indīroka ritmā. Skaņdarba otrajā daļā iestājas norvēģu trompetista Arves Henriksena (Supersilent) fantastiskais solo, kas uzbur Nilsa Petera Molvēra skandināvisko dabas ainavu estētiku.

"The Banality Of Evil" iesākas kā postroka meistaru Bark Psychosis 90. gadu sākuma skaņdarbs, to iekrāso dekoratīvas vibrofona iespēles un pūšamie. Arī pārējiem skaņdarbiem piemīt savs unikāls rokraksts, jāpiemin arī slavenā pianista Riuči Sakamoto (Ryuichi Sakamoto) piedalīšanās ierakstā.

Izdošanas datums 24.10.2005.

Nine Horses "Recording Sessions":

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu