Cerys Matthews "Cockahoop"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klausoties Kerisas Metjūzas (Cerys Matthews) spēcīgajā, nedaudz piesmakušajā balsī, nevilšus radās interesanta asociācija ar kādu no vietējās Talantu Fabrikas dalībniecēm – Indru, kuras spēcīgā balss diemžēl netiek prasmīgi izmantota un ievirzīta.

Cerys Matthews "Cockahoop" (WEA) 9/12

Protams, nevēlos kritizēt šova muzikālos skolotājus, tomēr ne vienmēr pilnīgi nevaldāma un nekontrolējama dziedāšana, kurai piekabināta pārspīlētas emocionalitātes deva, spēj sniegt vēlamo rezultātu, šajā gadījumā es domāju muzikāli estētisko baudījumu.

Grupas Catatonia (nu jau neeksistējošās) redzamākā un atpazīstamākā persona Kerisa Metjūza demonstrē smalku muzikālās gaumes izjūtu, izmantojot savas balss potenciālu saprāta robežās.

Velsas sirēna laidusi klajā savu debijas ierakstu, kas ierakstīts kantri mūzikas Mekā Nešvilā, ASV un kurā izpilda daudzas citu komponistu dziesmas. Albuma producents, kuram pienāktos lielākie ieraksta nopelni, ir paša Boba Dilana (Bob Dylan) slide ģitārists Bakijs Beksters (Bucky Baxter), kas pieaicinājis studijā vairākus pazīstamus mūziķus – ģitāristu Ričardu Benetu (Richard Bennett) (Emmylou Harris), bundzinieku Kenu Kūmeru (Ken Coomer - Wilco) u.c.

Mākslinieces aizraušanās ar kantri mūziku nav nejauša, šā virziena inteliģentā puse, proti, alt. country viļņa ieraksti ir starp pēdējo gadu muzikāli vērtīgākajiem un spēcīgākajiem pasaulē. Par pārsteigumu šogad jau parūpējās zviedru Cardigans, kas laiduši klajā lielisku alt. country ietekmē veidotu ierakstu, tomēr, šķiet, lai pārliecinātu latviešu klausītāju pievērsties vai ieklausīties šāda žanra mūzikā, jāgaida, kad U2, Depeche Mode vai Radioheadizdos kādu kantri disku.

Izdošanas datums 19.05.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu