Ravi Coltrane «Mad 6»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenā Džona Koltreina (John Coltrane) atvase Ravi Koltreins (Ravi Coltrane) laiž klajā jaunu plati «Mad 6».

Ravi Coltrane «Mad 6»

(Eighty Eights)

9/12

Sastāvs: Ravi Coltrane - tenor, soprano sax; George Colligan, Andy Milne - piano; James Genus, Darryl Hall - bass; Steve Hass – bungas

Domājams, ka nav viegli būt labam džeza saksofonistam - tas prasa nemitīgu vingrināšanos un garas smaga darba stundas, tomēr vēl grūtāk, manuprāt, ir būt saksofonistam un vienlaikus visu laiku izcilākā džeza mūzikas ģēnija Džona Koltreina dēlam.

Ravi Koltreins ir dzimis 1965. gadā Huntingtonā, ASV džeza slavenību Džona un Alises Koltreinas ģimenē. Pēc tēva nāves mazā Ravi muzikālo apmācību vadīja un virzīja viņa māte, kas arī noteica turpmāko dēla aizraušanos ar džeza mūziku.

Ravi Coltrane «Mad 6»
Ravi Coltrane «Mad 6» Foto: Publicitātes foto

«Mad 6» ir saksofonista trešais soloieraksts, kas apliecina mākslinieka radošo briedumu un izaugsmi. Ieraksts veikts 2002. gadā Ņujorkā ar diviem mūziķu sastāviem. Albums sākas un beidzas ar divām tēva kompozīcijām «26-2» un «Fifth House», izmantots arī pianista Teloniusa Monka (Thelonious Monk) slavenais skaņdarbs «Round Midnight», kas pārveidots gandrīz līdz nepazīšanai un Džimija Hīta (Jimmy Heath) «Ginger Bread Boy».

Ravi Koltreins ir spējis pierādīt mūzikas pasaulei, ka ir ievērojams un unikāls mākslinieks ar savu muzikālo valodu un stilu, un saksofonista jaunākais albums «Mad 6» kalpo tikai kā apliecinājums viņa filigrānajai spēles manierei un radošajai domai.

Izdošanas datums 15.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu