Norah Jones «Come Away With Me»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kaut arī pazīstamā ierakstu kompānija «Blue Note Records» pēdējos gados klausītājus bieži pārsteidz ar mūsdienīgu izpratni par džeza mūziku – St.Germain, Mark Moulin, Ronny Jordan, taču laiku pa laikam klajā nāk tādi ieraksti, kas ir vienlīdz svaigi un vienlaikus klasiski kā (sekos nedaudz banāls piemērs) «labi nostāvējies vīns».

Norah Jones «Come Away With Me»

(Blue Note)

10/12

Pie šādiem albumiem es gribētu pieskaitīt arī 23 gadus vecās Noras Džounsas «Come Away With Me», kurā var saklausīt kaut ko no džeza, folka, kantrī un popmūzikas. Patīkami pārsteidz arī tas, ka lielāko daļu dziesmu ir sarakstījusi pati autore, tostarp arī Latvijas radiostaciju ēterā skanošo tituldziesmu «Come Away With Me».

Arī dziedātājas pavadošā grupa ir interesanta – sitamos instrumentus iespēlējis Braiens Bleids (Brian Blade), kas muzicējis kopā ar saksofonistu Džošuā Redmenu (Joshua Redman) un ar pašu Bobu Dilanu, bet ģitāras partijas pieder Kevinam Breitam un Bilam Friselam.

Ja runā par līdzībām, tad pirmais, kas nāk prātā, ir vēl kāda salondžeza dīva Diana Krola (Diana Krall) un eksperimentālā Kasandra Vilsone (Cassandra Wilson), kuru vārdi Latvijas klausītājiem ir pazīstamāki, taču jāatzīmē arī tas, ka Noras Džounsas albums guvis plašu popularitāti ne tikai džeza mūzikas aprindās, bet arī plašākā mērogā – tas iekļuvis desmit pirktāko albumu sarakstā gan Lielbritānijā, gan Amerikā.

Norah Jones "Come Away With Me"
Norah Jones "Come Away With Me" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 26.02.2002.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu