Alva Noto and Ryuichi Sakamoto "Vrioon" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu elektroniskās mūzikas meistars Karstens Nikolajs (Carsten Nikolai), jeb plašāk pazīstams kā Alva Noto, izdodot tikai divas plates, ir paspējis iegūt mūzikas aprindās teicamu reputāciju.

Alva Noto and Ryuichi Sakamoto "Vrioon" (Raster-Noton) 9/12

Par to liecina kaut vai šis ieraksts, kurā Alva Noto strādā tandēmā ar slaveno japāņu komponistu un pianistu Ruiči Sakamoto (Ryuichi Sakamoto).

Mākslinieki tikās Japānā, kad Karstens Nikolajs atradās savā pirmajā koncertu tūrē. Sakamoto piedāvāja strādāt pie saviem remiksiem un apgādāja Nikolaju ar klavieru sempliem un atsevišķi iespēlētiem motīviem. Darbs pie ieraksta turpinājās divus gadus.

Rezultāts ir ļoti interesants, vietām ļoti atgādinot Braiena Īno (Brian Eno) ambient eksperimentus, vietām franču komponista Erika Satī vienkāršību un eleganci.

Vienīgais ieraksta mīnuss, manuprāt, ir pārāk lielā aizraušanās ar mažorīgām noskaņām, kas visa ieraksta garumā nedaudz liek justies kā kādā relaksējošas meditācijas kursā.

Izdošanas datums 12.02.2003.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu