Hilotrons "Happymatic" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Kanāda tomēr ir 21. gadsimta rokmūzikas apslēptā zelta krātuve, laiku pa laikam tā pārsteidz ar interesantiem jauniem māksliniekiem un jaunām skaņām. Vismaz uz kādu brīdi man ir jauna mīļākā grupa!

Hilotrons "Happymatic" (Kelp Records) 10/12

Otavas pilsētas kvintets Hilotrons, kas izveidojies 2002. gadā, nemaz nav tik jauns un svaigs (visiem vīriem jau pāri 30), puišu kontā jau veseli trīs albumi, taču kaut kā tomēr biju šo kolektīvu palaidis garām. Šādos gadījumos jāsaka - labāk vēlu, nekā nekad, jo, ja grupas svaigākais garadarbs "Happymatic" ir vienkārši ļoti labs, tad, parokot dziļāk un uzliekot atskaņotājā 2006. gada albumu "Bella Simone", ir skaidrs, ka šī nav vienas sezonas grupa. Neesmu gan vēl sadabūjis 2003. gada debijas ierakstu, taču "Bella Simone" ir varbūt pat spēcīgāks par jauno "Happymatic".

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=924260&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Hilotrons - Emergency Street

Grupa sintezē manas iecienītākās rokmūzikas tradīcijas - postpanku, jauno vilni, sintīpopu, indie, power pop, radot savdabīgu XTC, The Cars un The Vapors (atceraties 1980. gada "Turning Japanese"?) ģitāras rifu un taustiņu motīvu kokteili.

Hilotrons "Happymatic"
Hilotrons "Happymatic" Foto: Publicitātes foto

Vokālista Maika Dubjū (Mike Dubue) nazālais vokāls sasaucas ar Modest Mouse, Ima Robot vai pat Garija Ņūmena estētiku, savukārt atsevišķas rokorientētas dziesmas rada asociācijas ar britu salās pirms dažiem gadiem notikušo postpanka un new wave renesansi Clor vai The Futureheads veidolā. Šur tur izmantotie ģitāras flažaletu motīvi sasaucas ar afrobīta vai Vampire Weekend skaņu pasauli. Albumā iekļauta arī Dubjū iepriekšējās grupas - pazīstamās Kanādas postroka apvienība Kepler kompozīcijas "I’m a Parade" jaunklāta versija.

Plati ievada salīdzinoši tradicionālais, "hothothītīgais" (no "Hot Hot Heat") pophits "Lost in Yichang", taču jau ar sekojošo "Streets of Science" mēs nonākam 1980. gadā un ar katru jaunu dziesmu ceļojam šā gadu desmita sinkopēto ģitāras rifu un sintezatoru tēmu džungļos. Albuma centrālā ass, skaņdarbs, kurš "saplosa gabalos", ir vitālais "Emergency Street" (skat. audio), par kuru puišus varētu apskaust un apskaut gan "B52s", gan "LCD Soundsystem".

Izdošanas datums - 01.04.2009.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu