Simply Red «Home»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Simply Red» ir viena no 80. un 90. veiksmīgākajām un populārākajām britu soul/pop grupām, kuru mūzikas kritiķi bieži dēvē par vienīgo, kas spēj nopietni konkurēt ar šā žanra oriģinālizpildītājiem - melnās mūzikas kultūras pārstāvjiem.

Simply Red «Home»

(Simplyred)

8/12

To apliecina arī grupas lielā aizraušanās ar 60. 70. gadu soulmūziku – Otis Redding, Marvin Gaye, Smokey Robinson u.c.

Grupu 1984. gadā izveido Miks Haknels (Mick Hucknall), pieaicinot citus mūziķus, to skaitā, trīs leģendārās eksperimentālās mūzikas grupas Durutti Column dalībniekus. Uz panākumiem ilgi nebija jāgaida un drīz «Simply Red» gūst klausītāju ievērību, ierakstot vairākas soulmūzikas klasiskas jaunklātas versijas - Valentin Brothers «Holding Back The Years», Harold Melvin «If You Don«t Know Me By Now» u.c.

Pēc vairākām sastāva izmaiņām uz kādu laiku grupā iesaistījās arī ģitārists Aziss Ibrahims (Aziz Ibrahim), kas slavens arī kā The Stone Roses ģitārista Džona Skvaira (John Squire) aizvietotājs un vēlāk Aiena Brauna (Ian Brown) pavadošās sastāva dalībnieks.

Simply Red
Simply Red Foto: TVNET

1991. gadā «Simply Red» izdod savu slavenāko albumu «Stars», kas drīz sasniedz zelta statusu, tomēr 90. gadu otrā puse grupai nav bijusi pārāk veiksmīga un daudzi jau sāka runāt par grupas nākotnes perspektīvām. Grupas jaunais ieraksts «Home» ir, manuprāt, veiksmīga atgriešanās. Ieraksta pirmais singls «Sunrise» ir ļoti izteiksmīgs un lipīgs skaņdarbs, kas raksturo albuma kopējo atmosfēru.

Albums sākas ar lielisku tituldziesmu, kas liecina, ka grupa atrodas labā muzikālā formā un vēl joprojām spēj radīt klasiskus ierakstus. Brīnišķīgu balādi nomaina ritmiskas un melodiskas kompozīcijas, aranžējums ir nevainojams un Haknela balss skan tik pat dzidri un saldi kā vienmēr. Labas popmūzikas cienītājiem šis ieraksts noteikti nesagādās vilšanos.

Izdošanas datums 24.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu