Bill Frisell "Richter 858" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džeza ģitārista Bila Frizela (Bill Frisell) cienītāji noteikti būs pārsteigti par mākslinieka jauno ierakstu, tajā nav atrodams gandrīz nekas no ierastā kantri, džeza un roka muzikālā savienojuma.

Bill Frisell "Richter 858" (Songlines) 10/12

Sastāvs:

Bill Frisell - ģitāra, elektronika Hank Roberts - čells Jenny Scheinman - vijole Eyvind Kang - vijole

"Richter 858" ir astoņu skaņdarbu eksperimentāls, avangardisks modernās akadēmiskās, folka un džeza mūzikas paraugs. Tas sākotnēji tapis pazīstamā vācu gleznotāja Gerharda Rihtera darbu, konkrētāk, abstrakto gleznu sērijas (858-1 līdz 858-8) ietekmē. Frizels saņēmis piedāvājumu ierakstīt skaņu celiņu Rihtera mākslas katalogam. Ģitārists kopā ar producentu Deividu Breskinu (David Breskin) radījis astoņus skaņdarbus, no kuriem katrs raksturo vai ilustrē kādu no astoņiem mākslas darbiem. Interesanti, ka diskā iespējams aplūkot minētās Rihtera glzenas.

Visi skaņdarbi ierakstīti pilnīgi dzīvajā, bez pārspēlēšanas 2002. gada jūlijā Sietlas studijā. Tāpat kā pašas gleznas, mūzika tapusi pietiekoši spontāni, netrūkst arī tīras improvizācijas, nejaušību klātbūtnes.

Plate sākas ar "858-1", kas pat rūdītiem ģitārista daiļrades cienītājiem varētu likt satrūkties. 8 minūšu garais skaņdarbs iesākas ar kakofonisku stīgu, taustiņu un ģitāras skaņu jūkli, kas tikai otrās minūtes sākumā pārtop melodiskā trīs akordu tēmā. Katra epizode atšķiras ar savu tempu, noskaņu un krāsām, gluži kā Rihtera gleznas. Dziļš, eksperimentāls un konceptuāls ieraksts.

Izdošanas datums 08.02.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu