Rihanna "A Girl Like Me" (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uz karstām pēdām 2005. gada debijai "Music Of The Sun" seko jaunākais Barbadosas dziedātājas Rianas (Rihanna) albums "A Girl Like Me".

Rihanna "A Girl Like Me"

(Universal/Def Jam)

7/12

Riana, jeb īstajā vārdā Robija Riana Fentija (Robyn Rihanna Fenty) dzimusi 1988. gadā Karību salās un jau no agras bērnības dziedājusi dažādos ģimenes un skolas pasākumos. Viņas talantu ievēroja kāds mūzikas producents vārdā Evans Rodžers (Evan Rogers), kopīgi tika ierakstītas 12 demo dziesmas un izsūtītas potenciālajiem izdevējiem.

Par Rianas talantu ieinteresējās Jay-Z vadītā izdevniecība "Def Jam", tika noslēgts līgums un sākts gatavot pirmo albumu. Interesanti, ka atšķirībā no daudzām citām R&B zvaigznēm Riana pati ir vairāku dziesmu līdzautore.

Pirmais Rianas izrāviens notika ar inficējošo deju zāļu grāvēju "Pon De Replay", kurā dziedātāja apvienojusi popa, regeja, "dancehall" un sokas (soka - Trinidadas kalipso un Indijas mūzikas ritmu sakausējums) ietekmes. Seko otrs singls "If It''s Lovin'' That You Want", kas gan gūst pieticīgākus panākumus, taču kopumā debijas albums ir ritmisks un vitāls mūsdienu deju mūzikas paraugs. Pasaulē disks pārdots 2 miljonos eksemplāru.

Rihanna
Rihanna Foto: Publicitātes foto

Otrs singls - viena no gada spēcīgākajām diskotēku "lēnajām dejām" - "Unfaithful" stāsta par kādas meitenes vainas apziņu, kad viņa krāpj savu draugu.

Kopumā jāsaka, ka otrais albums vairāk, šķiet, orientēts uz Eiropas tirgu, platē nav atrodami vairs vitālie "dancehall" grāvēji, tā vietā - liriskas balādes un neuzkrītošs R&B. Tāds arī jaunākais singls "We Ride", kas drīzāk tuvinās Merijas Kerijas pēdējo gadu daiļradei.

Izdošanas datums 28.04.2006.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu