Ghostface Killah «Fishscale»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no leģendārajiem Wu-Tang Clan reperiem Ghostface Killah vienmēr bijis nedaudz atšķirīgs no kopējās hiphopa masas. Šķiet, ar savu jaunāko plati Ghostface to tikai lieku reizi apliecina, izdodot vienu no spēcīgākajiem hiphopa ierakstiem pēdējā laikā.

Ghostface Killah «Fishscale»

(Def Jam)

11/12

Reti ir tie hiphopa ieraksti, kuri spēj noturēt uzmanību līdz pat beigām, tieši tāds ir Ghostface Killah jaunais disks «Fishscale». 35 gadus vecais Ghostface Killah, jeb īstajā vārdā Deniss Koulss (Dennis Coles) neguļ uz lauriem un turpina muzikālos meklējumus.

Kopā ar kolēģi Raekwon ar kuru abi kopā 1995. gadā aizsāka savdabīgu drug-rap kustību, veterāni zināmā mērā vēršas pret šīs kustības karognesējiem (piem., Young Jeezy), kas propagandē narkodīlera-čempiona tēlu. Skaņdarbos «R.A.G.U.» un «Kilo» Ghostface Killah brīdina par narkotiku tirgošanas un lietošanas bīstamību.

Pie pogu grozīšanas šoreiz tradicionālā RZA vietā pieaicināti vairāki pagrīdes hiphopa producenti - Just Blaze, Pete Rock, MF Doom un nelaiķis J-Dilla. Tieši šī producentu krāsainā palete, manuprāt, arī ir albuma panākumu pamatā.

Albumā netrūkst arī viesmākslinieku - skaņdarbā «9 Milli Bros» notiek savdabīga Wu-Tang Clan apvienošanās ar RZA un Cappadonna. Albuma virsotne, manuprāt, ir masīvi pumpējošais «Be Easy» (feat. Trife): "Tell your crew to be easy/Niggas run around with the fake frown/Sell "em on eBay". Ierakstu kompānijas kolēģis - jaunais R&B izpildītājs Ne-Yo dzirdams liriskajā un asprātīgajā «Back Like That» («Let me get that rock on your finger. Oh, it»s stuck? Then I«ll take the whole finger»). Bonusā - Notorious BIG.

Albumā netrūkst arī lielisku samplu, no kuriem atpazīstamākais ir iesamplēts skaņdarbā «Dogs Of War» (feat. Raekwon, Trife, Cappadonna un Sun God) - slavenais «Sly & Family stone» disko fanka hits «Family Affair».

Viens no gada albumiem! ... un ne tikai hiphopa mūzikā.

Izdošanas datums 13.03.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu