Wedding Present "Hit Parade"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no visu laiku izcilākajām britu indie mūzikas grupām „Wedding Present”, kas dibināta 1985. gadā Līdsā, Anglijā, kā izrādās, paspējusi arī iekļūt Ginesa Rekordu Grāmatā.

Wedding Present "Hit Parade" (BMG) 8/12

Tas noticis 1992. gadā, kad grupa katru mēnesi izlaida jaunu singlu, kuram pievienotās b-puses ar vienu oriģinālu kaverversiju regulāri iekļuva britu pārdotāko singlu topā. Tikai vēl vienam māksliniekam ir izdevies šāds hitu rekordskaits viena gada laikā – Elvisam Preslijam.

„Hit Parade” apvieno sevī divu kompilāciju saturu, proti, 1992. un 1993. gadā izdoto „Hit Parade 1” un „Hit Parade 2” 12+12 dziesmu skaitu. Digitāli remasterēts materiāls izkārtots divos diskos – pirmajā klausāmas grupas singlu A-puses, otrajā diskā B-puses. Ieraksts sākas ar 26. vietu ieguvušo „Blue Eyes”, kam seko pirmais grupas Top 20 hīts „Go Go Dancer”. Grupas 5. singls „Come Play With Me” iekļūst toreiz pilnīgi neticamajā 10. vietā un kļūst par Wedding Present visu laiku augstāko komerciālo panākumu un vienu no populārākajām grupas dziesmām.

Grupa muzikāli ietekmējusi veselu 90. gadu mūziķu paaudzi, to skaitā, mūsu pašu "Ēnu Kabinets", „The Satellites” u.c. Grupas solista Deivida Gedža lieliskie dziesmu teksti, kas pārsvarā veltīti greizsirdības un mīlestības tēmai un muzikāli vitālais pavadījums ir nodrošinājis grupai kulta statusu. Ja nekad agrāk neesat saskāries ar grupas daiļradi, tad ieteiktu sākt ar kādu no grupas pilnajiem studijas albumiem, pēc tam saldajā ēdienā var pievērsties arī šai "Hitu Parādei".

Izdošanas datums: 17.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu