Hercules & Love Affair "Hercules & Love Affair"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Disko mūzikas renesanse turpinās!

Hercules & Love Affair "Hercules & Love Affair"

(DFA)

9/12

Šoreiz DFA apgādā interesantu disko mūzikas ierakstu sarūpējis elektroniskās mūzikas producents un dīdžejs - ņujorkietis Endijs Batlers (Andy Butler). Taču viens, bez kolēģu un draugu palīdzīgas rokas, viņš, visticamāk, nebūtu guvis tādu ievērību, kādu bauda šobrīd. Viens no šādiem Endija draugiem ir uz Rīgu tā arī neatceļojušā kolektīva Antony and the Johnsons līderis Antonijs Hegartijs (Antony Hegarty). Noteikti esat jau pamanījuši aktuālo singlu "Blind" (video) ar Antoniju pie mikrofona.

Antonijs Hegartijs, kas ar savu plati gada pārskatā to pasludināju par gada spēcīgāko, savā turpmākajā daiļradē, ierakstoties dažādos projektos (ar Bjorku, CocoRosie, Matmos, Rufusu Veinraitu u.c.), manai sirdij pārsvarā gājis secen. Un, lūk, vēl viena sadarbība - Hercules & Love Affair, kas savā ziņā sasaucas ar My Robot Friend un Antonija kopīgi izdoto elektronisko deju skaņdarbu "One More Try". Acīmredzot Antonija savdabīgais balss tembrs un dziedājums dažādos muzikālos kontekstos nolasās atšķirīgi, vismaz man. Arī šoreiz nespēju īsti piekrist ļoti jau nu jūsmīgajam "pitchforkmedia" viedoklim (9,1/10)

Hercules & Love Affair platē Antonijs dzirdams trīs dziesmās, atsevišķās kompozīcijās tikai epizodiski. Vēl platē dzirdamas jauno dziedātāju Nomi un Kimas Annas Foksmanas (Kim Ann Foxman) balsis. Kā jau projekta nosaukums norāda, viena no galvenajām Hercules & Love Affair pamatautora Endija Batlera ietekmēm ir sengrieķu mitoloģija, pieminēts tiek spēkavīrs Herkuless, Atēna (gudrības un taisnīga kara dieviete), Īrisa (varavīksnes dieviete, dievu ziņnese) u.c. Muzikāli platē ir norādes uz Čikāgas hausmūziku, Detroitas tehno un hausmūziku, itāļu disko, eksperimentētāju Artūru Raselu (Arthur Russell), dziesmā "This is my Love", kurā pie mikrofona dzirdams pats Batlers.

Interesants šķiet disko mūzikas un džeza mūzikas elementu sakausējums, īpaši otrajā skaņdarbā "Hercules Theme" (audio), kas veltīts kādai labai Endija draudzenei. Patiesībā visas dziesmas albumā ir kādam veltītas, tā kādā no youtube.com intervijām komentē autors. Sākotnējos demo ierakstos pūšamie instrumenti aizstāti ar sampliem, taču galavariantā pieaicināti īsti džeza mūziķi.

Ar prātu saprotu (un ar ausīm dzirdu), ka albums ir tiešām teicami nostrādāts, taču emocionāli nespēju "sakonektēties" ar šo skaņu pasauli. Ja jāizvēlas kāds disko, tad drīzāk tas būtu atmosfēriskās un spocīgās mūzikas izdevniecības "Italians Do It Better" Glass Candy un Chromatics

Izdošanas datums - 10.03.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu