Goldmund "Corduroy Road"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šādās karstās un sutīgās dienās enerģijas koificents bieži vien sarok līdz minimumam, palēlinās ķermeņa kustības, nāk miegs ... tādos brižos var mēģināt sevi uzmundrināt ar kādu atsvaidzinošu peldi vai dzērienu, taču var arī ļauties apātijas savdabīgajam šarmam.

Goldmund "Corduroy Road" (Type) 11/12

Viens no veidiem kā novest sevi līdz pilnīgam vienaldzības, miera un neko nedarīšanas stāvolim ir Goldmund apcerīgais instrumentālās klavieru mūzikas albums "Corduroy Road". 47 minūšu garais ceļojums Keita Kenifa (Keith Kenniff) skaņu pasaulē var likt atmest jebkādas domas par ikdienas rūpēm, steigu, kārtējo darba tikšanos u.tml.

Šādi klavieru mūzikas ieraksti iespējams kļuvuši par katra sevi cienoša multiinstrumentālista goda lietu, pirms gada pazīstamais mūzikas hameleons Gonzales radīja "Solo Piano", arī Makss Rihters () ierakstīja ko līdzīgu un šogad Bostonas iedzīvotājs un Bērklijas mūzikas koledžas students Goldmund. Protams, vēsturiskās saknes meklējamas jau 20. gadsimta sākumā, kad Parīzes kafejnīcās muzicēja impresionists Eriks Satī.

"Corduroy Road" ir ēterisks, smalks un vienots ieraksts, kurā blakus klavierēm vietām ieskanas akustiskā ģitāra, kāds ambient fons un bungu šķīvis. Šis ir Kenifa otrais skaņu ieraksts, kas seko 2004. gada "Unomia" un saturiski pievēršas Amerikas pilsoņu kara tēmai. Kā rakstīts ierakstu izdevniecības mājas lapā, tad katrs skaņdarbs ved klausītāju cauri vēstures līkločiem, liekot iedomāties bojā gājušo kareivju nedzirdamās balsis. Askētiski, minimālistiski un galvenais iedarbīgi ....

Izdošanas datums 06.02.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu