Friendly Fires «Pala» (2)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saulainam piektdienas vakaram jaunākais no «Friendly Fires».

Friendly Fires «Pala»

(XL)

8/12

Pēc «La Roux» uzvaras gājiena pirms pāris gadiem 1980. gadu popmūzikas estētikas renesanse, šķiet, bija sasniegusi jaunas virsotnes. Tomēr laiks ir nepielūdzams, mode mainās un 1980. gadu kiču pamazām sāka nomainīt citas muzikālas vēsmas - hiphopa mūzikā arvien vairāk ienāca un ienāk 1990. gadu eirodensa (eurodance) bīti, savukārt rokmūzikā toni nosaka «Fleet Foxes» un «Arcade Fire» dzīvais folkroka skanējums.

2008. gadā uz šā 80. gadu modes viļņa ar lielisku, pieredzējušā producenta Pola Epsvorta (Paul Epworth) darinātu singlu «Jump In The Pool» (pēc tam arī «Mercury» balvai nominēto debijas albumu) pie mūzikas Olimpa iemirdzējās šis Hertfordšīras trio - «Friendly Fires».

Puišu dejisko indīpopu acumirklī iemīlēja modes pasaule, un grupa bija bieži viesi dažādās modes skatēs.

Kā intervijās atklāj paši grupas mūziķi, savdabīga albuma panākumu kulminācija bija lidojums helikopterā virs Brazīlijas lielpilsētas Rio... grupas solists Eds Makfarleins (Ed Macfarlane) pat simboliski metis zemē banknotes, tādējādi svinot «šeit un tagad» mirkli.

Protams, kā jau tas bieži notiek, pēc galvu reibinošiem panākumiem, ceļojuma apkārt zemeslodei, seko kritums, atgriešanās dzimtajā pilsētā, ierastajā dzīves ritmā.

Friendly Fires "Pala"
Friendly Fires "Pala" Foto: Publicitātes foto

Šāda idealizēta sajūta, kurā saplūst Latīņamerikas ritmi, karnevāla grūvs un 1980. gadu popmūzikas eiforija, muzikāli raksturo jauno grupas albumu. Grupa ir atteikusies no pancīgajiem «The Rapture» diskopanka dekoriem, kas šur tur ieskanējās debijas albumā, un devusies «Duran Duran» un «Thompson Twins» popmūzikas virzienā.

Pirmais albuma vēstnesis «Live Those Days Tonight» savukārt atgriež klausītāju 1990. gadu sākuma reivu deju zālēs.

Simpātisks ieraksts, bet diemžēl ar īsu derīguma termiņu. Tas jābauda šeit un tagad!

Izdošanas datums - 16.05.2011.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu