Savoy Grand "Burn The Furniture"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu grupa Savoy Grand izveidojusies 1997. gadā, tās muzikālais līderis ir Greiems Langlijs (Graham Langley).

Savoy Grand "Burn The Furniture" (Glitterhouse) 10/12

1999. gadā mūzikas izdevums "NME" nodēvēja Savoy Grand kopā ar Coldplay par perspektīvākajām jaunajām grupām. Nav noslēpums, ka attiecībā uz Coldplay prognozes ir piepildījušās, taču, manuprāt, kvalitatīvi Savoy Grand neatpaliek no tagad jau pasaulslavenās Krisa Mārtina kompānijas.

Grupas pirmie ieraksti britu presē guva labas atsauksmes un 2001. gada beigās tika pabeigts pirmais pilnais studijas ieraksts. "Burn The Furniture" ir iekļautas deviņas dziesmas, kas ir sajūgtas vienā nesaraujamā muzikālā ķēdītē.

Diemžēl mūzikas kritiķu viedoklis par plati nebija vienprātīgs. Ieraksts saņēma pārsvarā viduvējas atsauksmes. Arī klausītāju popularitātes ziņā SG diez vai kāds pazīst ārpus britu salām.

Muzikāli Savoy Grand turpina Talk Talk tradīcijas. Varbūt grupu gaida tāds pats liktenis kā Bark Psychosis, kuru ierakstu nozīmīgumu klausītājs atklāj tikai pēc vairākiem gadiem.

Vairāk par Savoy Grand, Early Day Miners u.c. “Zaļā delfīna” lapā.

Izdošanas datums: 12.02.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu