American Analog Set "Set Free" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teksasas kolektīvs "American Analog Set" šogad laidis klajā sesto studijas plati "Set Free".

American Analog Set "Set Free" (Arts & Crafts) 9/12

"American Analog Set" ir viena no tām grupām, kas, atradusi savu skanējumu, gadiem necenšas to mainīt, un tas savā ziņā pat ir brīnišķīgi. Katru reizi saņemot jaunu grupas plati, klausītājs var būt drošs, ka saņems tieši to, ko ir vēlējies. Tā arī noticis šoreiz - "Set Free" ne ar ko īpašu neatšķiras no sava 2003. gada priekšgājēja - viegls postroka skanējums, vibrofona un ģitāras unisona motīvi, nedaudz čukstošs vokāls un monotoni ritmi.

"Set Free" ir pirmais grupas albums Kanādas izdevniecības "Arts & Crafts" paspārnē, kur sev mājvietu jau atraduši Broken Social Scene un Stars. Tas pat ir zināms gods amerikāņiem, ka tie pirmie tikuši uzaicināti pievienoties Kanādas mūzikas invāzijai.

Atzīšos, ka sākumā plate man likās visai blāva un neinteresanta, taču pēc atkārtotas klausīšanās "American Analog Set" iesūc savā skaņu pasaulē un liek justies tur ļoti ērti. Protams, klusā slotiņu bungošana un čukstošā balss daudziem liks neizpratnē raustīt plecus un nodomāt: "Tā jau var aizmigt", taču, ja esat Sea An Cake, Sema Prekopa, Sonna u.tml. grupu cienītājs, dodiet šai platei iespēju!

Albums sākas ar melodisku un gaisīgu 4/4 bītu dziesmā "Born On The Cusp", kur fonā skaisti burbuļo vibrofona metāla plāksnīšu skaņas. Seko divdaļīgais viena motīva gājiens "Immaculate Heart" un "stereolabiskais" "Cool Kids Keep". Viena no plates virsotnēm ir divu minūšu īsā instrumentālā epizode "(Theme From) Everything Ends" ar pulsējošu basu, akustiskās ģitāras diviem akordiem un, šķiet, klarnetes vai mazā sintezatoriņa solo.

Kopumā nekas satriecošs, taču patīkama atkalredzēšanās!

Izdošanas datums 20.09.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu