Courtney Love «Americas Sweetheart» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Grunge» paaudzes Nensija - Kortnija Lova (Courtney Love) kārtējo reizi demonstrē pasaulei, ka muzicēšana viņai ir nopietna aizraušanās, tomēr, neskatoties uz mūzikas tendenču straujajām izmaiņām, māksliniece palikusi uzticīga tai mūzikai, kuras būtiska sastāvdaļa viņa bijusi devindesmito gadu sākumā.

Courtney Love «Americas Sweetheart»

(Virgin)

6/12

«Americas Sweetheart» ir tikai otrais Lovas studijas ieraksts pēc vīra (ja kāds nezina, Lovas dzīvesbiedrs bija slavenais «Nirvana» līderis Kurts Kobeins) traģiskās nāves. Oficiāli tā izdošana datēta ar 2003. gadu, tomēr šogad tas pārizdots atkārtoti un ir pieejams arī cenzētā versijā. Lielākie mūzikas kanāli jau ar pilnu jaudu rotē mākslinieces pirmo singlu «Mono», kas ir klasisks Kortnijas Lovas grunge paraugs, kura videoversijā izmantots mazas meitenītes simbols ar motorzāģi rokās.

Interesanti, ka viena no nu jau izjukušās grupas «Hole» dalībniecēm Melisa Aufdermora (Melissa Auf Der Maur) (apskats tuvākajā laikā) šogad arī laiž klajā pirmo solo plati, zināmā mērā šo sagadīšanos var vērtēt arī kā savdabīgu rokdīvu sāncensību.

Courtney Love «Americas Sweetheart»

Māksliniece ierakstā sadarbojusies ar «4 Non Blondes» un Kristinas Agileras (Christina Aguilera) dziesmu autori Lindu Periju (Linda Perry) un Eltona Džona dziesmu tekstu autoru Berniju Topinu (Bernie Taupin). Gandrīz 40 gadus vecā Kortnija turpina uzturēt mītu par sevi, un jāatzīst, ka mākslinieces personība ir ļoti kolorīta, ko gan grūti attiecināt uz šo skaņuplati. «Americas Sweetheart», manuprāt, ir vienkārši atgādinājums par savu eksistenci, lai pēc laika pārsteigtu pasauli ar kādu jaunu skandāliņu vai ekscentrisku izlēcienu. Vienmēr laipni...

Izdošanas datums 14.02.2004.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu