Nouvelle Vague “Nouvelle Vague” (5)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Depeche Mode, XTC, Džona Laidona, The Cure u.c. 80. gadu hitu kaverversijas vieglā bossa nova stilā piedāvā franču projekts Nouvelle Vague, jeb angliski – “New Wave”.

Nouvelle Vague “Nouvelle Vague” (Peacefrog) 8/12

Franču “Jaunais vilnis” (šoreiz nejaukt ar kino virzienu) parūpējušies par vieglu izklaidi 80. gadu postpunk, new wave mūzikas faniem, piedāvājot laikmeta izcilākos skaņdarbus vieglā bossa nova, džeza aranžējumā. Atliek tikai minēt Sisters Of Mercy, The Specials, Tuxedomoon un Dead Kennedys, lai gūtu priekšstatu par albuma saturisko pusi. Tagad iedomājieties Astrud Gilberto vai Gal Costa maigo latino dziedāšanas manieri un muzikālo pavadījumu – rezultāts ir Nouvelle Vague.

Projekta Nouvelle Vague iniciatori ir divi multiinstrumentālisti un producenti Marks Kolins un Olivjē Libo, kas apkopojuši savas mīļākās 80. gadu postpunk kompozīcijas, pieaicinājuši vienu brazīļu, vienu amerikāņu un sešas franču izpildītājas, kuras pirms tam minētos skaņdarbus nebija nekad dzirdējušas. Saglabājot dziesmu harmoniju, tika radītas trīspadsmit savdabīgas bossa nova kaverversijas. Atliek noklausīties kaut vai plates pirmo skaņdarbu Joy Division klasisko “Love Will Tear Us Apart”, lai rastos priekšstats par ieraksta kopējo koncepciju.

Domāju, ka gandrīz katrs sev varēs atrast kādu agrāk tīkamas dziesmas kaverversiju - “This Is Not A Love Song” (P.i.L.), “Making Plans For Nigel” (XTC), “A Forest” (The Cure), “Teenage Kicks” (Undertones),“Friday Night Saturday Morning” (The Specials), “I Melt With You.” (Modern English), “Just Can’t Get Enough” (Depeche Mode) vai “Too Drunk To Fuck” (Dead Kennedys).

Izdošanas datums 09.08.2004.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu