YaYa3 "YaYa3"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienā no iepriekšējiem CD apskatiem rakstīju par Joshua Redman „Elastic”, kas ir saksofonista pēdējais ieraksts, taču neilgi pirms tam ir tapis vēl viens ieraksts ar tādu pašu mūziķu sastāvu...

YaYa3 "YaYa3" (Loma) 8/12

Sastāvs:

Joshua Redman - saksofons, Brian Blade - bungas, Sam Yahel – taustiņi.

Šā projekta nosaukums ir "YaYa3", kas cēlies no taustiņinstrumentālista Sema Jahela (Sam Yahel) iesaukas. Muzikāli šis albums varētu būt kā ievads Redmena muzikālajām pārmaiņām, kas „Elastic” ierakstā jau ir acīmredzamas.

Džezs, kas dzirdams šajā ierakstā, šķiet, ir radies spontāni un brīvi, šie lieliskie mūziķi spēj šādā nepiespiestā veidā strādāt un radīt kvalitatīvu un pietiekoši modernu mūziku.

Albuma noformējums ir aizgūts no 1970. gada Džozefa Albera (Joseph Alber) oranžo laukumu sērijas, kas vizuāli atgādina vairāk kādu eksperimentālās elektronikas kompaktdisku nekā džeza ierakstu. Katrā ziņā Džošua Redmens ar "YaYa3" vēlreiz apliecina, ka ir viens no svarīgākajiem mūsdienu džeza saksofonistiem blakus Brenfordam Marsalisam (Brenford Marsalis), Markam Tērneram (Mark Turner) un Deividam Sančesam (David Sanchez).

Izdošanas datums 24.06.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu