Santogold «Santogold» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

«BBC Sound Of 2008» 10. izsētais jaunpienācējs mūzikā - Ņujorkas iemītniece Santogold.

Santogold «Santogold»

(Downtown)

9/12

Ikgadējais mūzikas industrijas darboņu sastādītais iespējamo nākotnes zvaigžņu tops šo 32 gadus veco tumšādaino mākslinieci gada sākumā ierindoja starp 10 potenciālajiem jaunatklājumiem pasaules mūzikā. Beidzot pēc visuresošā (dziesma izmantota vairākās reklāmās) un lipīgā singla «Creator» nācis klajā pilnais mākslinieces debijas albums.

Santogold «Santogold»
Santogold «Santogold» Foto: Publicitātes foto

Tiesa, izvairīties no salīdzinājumiem šoreiz nav iespējams, kaut arī Šantija Vaita ir mazliet pieredzējušāka un vecāka par savu slaveno priekšgājēju. Vaita savulaik bijusi soulpanka grupas Stiffed seja, vēlāk rakstījusi mūziku GZA, Lilijai Alenai (Lily Allen) un pat Ašlijai Simpsonei (Ashlee Simpson). Jaunajā platē sadarbojusies ar producentiem Spank Rock, Diplo un Switch, zīmīgi, ka pēdējie divi vīri sadarbojušies arī ar M.I.A. pagājušā gada lieliskajā platē

12 kompozīciju plati ievada pirmais oficiālais singls «L.E.S. Artistes» (skat. video). Tas iesākas gluži kā Ņujorkas dendiju The Strokes «First Impressions of Earth» plates ievadošais «You Only Live Once», savukārt Šantijas dziedājums un melodija ļoti sasaucas ar 80. gadu postpanka leģendu Sūzija Sū (Siouxsie Sioux) no «Siouxsie & The Banshees». Arī sekojošais «You»ll Find A Way« ir būtībā regejisks roka skaņdarbs, kuru 80. gados droši varētu izpildīt, piemēram, Sindija Laupere. Tikai ar »Shove It«, kas tapis sadarbībā ar amerikāņu reperi Spank Rock, platē parādās pirmās hiphopa un dabmūzikas noskaņas. »Say Aha« ir britu elektroniskās mūzikas producenta Switch roku darbs, arī šeit ieskicētas nepārprotamas »dub« reverbrēto sintezatoru dekorācijas. Protams, »Creator« ar sagraizīto vokāla pamattēmu un »Vermonas« glaidīgo sintezatora pamatrifu ir albuma spilgtākais brīdis: »Me, I«m a creator / thrill is to make it up / the rules I break got me a place up on the radar.»

Bijušā grupas «Bad Brains» bundzinieka Diplo producētais «My Superman» izklausās pēc 80. gadu sākuma Eurythmics, savukārt «Lights Out» ar savu rotaļīgo popmelodiju samulsina pavisam.

Iespējams, šis būs viens no tiem ierakstiem, kas visā savā krāšņumā atklāsies tikai pēc vairāku reižu noklausīšanās, bet pagaidām ir sajūta, ka līdz izcilam ierakstam mazliet pietrūkst.

Izdošanas datums - 29.04.2008.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu