Laura Marling "Alas I Cannot Swim" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

18 gadus vecā Laura Marlinga (Laura Marling) ir ierakstījusi vismaz divas dziesmas, kuras būtu vēlējies sacerēt es pats...

Laura Marling "Alas I Cannot Swim"

(EMI)

10/12

Pēc pirmajām noklausīšanās reizēm jau grasījos brīnišķīgo albuma ievadošo "Ghosts" ievietot "lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem" kategorijā, taču ik pa laikam pieķēru sevi pie tā, ka jaunās dziesminieces debijas plate "Alas I Cannot Swim" ir jānoklausās vēl un vēl. To arī darīju. Pirmās asociācijas ar Betu Ortoni (Beth Orton) drīz papildināja Leslijas Feistas līdzības, taču cauri visām šīm neskaitāmajām ("myspace" pārpludināts ar šādām dziedošām meitenēm) un līdzīgi muzicējošām dāmām Lauras Marlingas balss šarms un talants ir spējis iekarot manu sirdi.

Ja Feistas pagājušā gada plate "Reminder" bija visā visumā sabalansēts indīpop/folk veikums, kas sava grandiozā (priekš neatkarīgās mūzikas standartiem) skanējuma un vēriena dēļ tomēr manu sirdi nespēja tā pa īstam izkausēt, tad jaunās Lauras Marlingas debijas ieraksts, kaut gan diemžēl tomēr nav absolūti izcils kā viens vesels kopums, - nostrādā. Katrā ziņā divi skaņdarbi - "Ghosts" un "Cross Your Fingers", manuprāt, ir A klases ieraksti, kurus jau kuro nedēļu savā atskaņotājā griežu uz "repeat".

Laura Marling
Ar Lauras Marlingas ierakstu zināmā mērā sevi pieteikusi jauna 90. gadu paaudze, proti, Laura dzimusi, šķiet, gluži nesen - 1990. gada 1. februārī Anglijā un albuma izdošanas brīdī (4. febr.) bija tikko kļuvusi pilngadīga. Sanāk, ka laikā, kad mazā Laura vēl tikai mācījās rāpot, mūzikas industriju satricināja "viltus grupas" Milli Vanilli skandāls, bet paralēli kādā Sietlas mēģinājumu telpā Kurts Kobeins un Nirvana gatavoja "Nevermind" plates dziesmas, kurām gadu vēlāk bija lemts mainīt rokmūzikas sejas vaibstus uz visiem laikiem. Par Marlingas laikabiedrēm var uzskatīt arī jauno Austrālijas pusaudžu popzvaigzni Gabrielu Čilmi (Gabriella Cilmi), kas dzimusi 1991. gadā, un 1988. gadā dzimušo Heilju Viljamsu no "Paramore".

Marlingas balss pagājušogad jau dzirdama londoniešu The Rakes skaņdarbā "Suspicious Eyes" (no "Ten New Messages" plates), šogad dziedātāja sadarbojusies arī ar citiem Londonas rokeriem - The Mystery Jets, kuru singlā "Young Love" dzied vienu pantiņu. Starp citu, Marlingas 20 sekundes ir vispār labākais The Mystery Jets albuma brīdis, kaut kopumā The Mystery Jets nule izdevuši visai interesantu plati.

Reiz vēl 17 gadus veco dziedātāju viņas vecuma dēļ durvju sargi neielaida pašas koncertā. Marlinga neapjuka un uzstājās turpat uz ielas.

Izdošanas datums - 04.02.2008.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu