Tracy Chapman "Where You Live" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Melnādainā politiskā dziesminiece Treisija Čepmena (Tracy Chapman) šodien laiž klajā jau septīto studijas albumu.

Tracy Chapman "Where You Live" (Elektra / Wea) 8/12

Treisija Čepmena pirms 17 gadiem ierakstīja ģeniālu plati - ar dziesmām "Fast Car", "Talkin'' Bout a Revolution", "Baby Can I Hold You" māksliniece sev nodrošināja vecumdienas un iemantoja mūzikas kritiķu un kolēģu cieņu un respektu. Jāpiemin arī 4 "Grammy" balvas, to skaitā nominācijā "Labākais jaunais mākslinieks".

1989. gadā seko otrais albums - daudz politiskākais "Crossroads", kas diemžēl neguva tik lielu klausītāju atzinību kā debija "Tracy Chapman" (1988), taču kritiķi mākslinieces veikumu vērtēja atzinīgi. Savdabīga atgriešanās topu virsotnēs 90. gadu beigās notika īru cukurpuisīšu "Boyzone" veidolā, proti, Ronans Kītings un kompānija izdeva Čepmenas dziesmas "Baby can I hold you" jaunklātu versiju (autora jaunvārds) jeb kaverversiju.

Mākslinieces pēdējā plate "Let It Rain" iznāca 2002. gadā, tā bija vairāk Čepmenas iekšējo pārdzīvojumu dienasgrāmata. Jaunais veikums "Where You Live" muzikāli it kā atgriežas 80. gadu beigās, kad dominēja galvenokārt tikai akustiskā ģitāra un askētisks pavadījums. Šoreiz albums ir daudz politiskāks, īpaši vienā no albuma spēcīgākajām kompozīcijām "America". Māksliniece skar rasu, cilvēku šķiru, labklājības, uzticības un mīlestības tēmas - "You made us soldiers and junkies, prisoners and slaves, while you were conquering America".

Albuma pirmais singls "Change" jau nonācis radiostaciju rīcībā. Dziesmas basģitāras partiju iespēlējis grupas Red Hot Chili Peppers dalībnieks Flī (Flea). Albuma līdzproducents ir Čeds Bleiks, kas atbildīgs par "Pearl Jam" un Pītera Geibriela ierakstiem.

Plates skaistākā dziesma, manuprāt, ir emocionālā "Never Yours" - "I''ve been a lot of things, but never yours". Patīkama atkalredzēšanās!

Iesaku: "Never Yours" un "America".

Izdošanas datums 13.09.2005.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu