Hard-fi "Stars Of CCTV" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vieni no šā gada "Mercury Music Prize" nominantiem - zēni no Midlseksas Londonas rietumos ignorē nu jau pārlieku lielo britu grupu aizraušanos ar postpanka estētiku un piedāvā visai solīdu debijas plati.

Hard-fi "Stars Of CCTV" (Necessary/Atlantic) 10/12

Kā jau daudziem debijas ierakstiem pienākas, Hard-fi albumā "Stars Of CCTV" ir atrodamas gan lieliskas, gan mazāk veiksmīgas dziesmas. Jāsāk laikam ar vienu no šābrīža karstākajiem britu rokmūzikas singliem "Hard To Beat", kas pat pamanījies iekļūt UK Top40 pirmajā desmitniekā. Domāju, ka daudzi kabeļtelevīzijas abonenti noteikti MTV2 dienas rotācijā būs pamanījuši vēl gluži puiciskos Hard-fi.

Varbūt tieši tas, ka vokālists Ričards Ārčers (Richard Archer) ar kompāniju neaizraujas ar tēvu un vectēvu 60., 70. gadu roka klasikas atdzīvināšanu, kā to dara, piemēram, jauniņie The Coral, bet spēlē tādu mūziku, ar kādu uzauguši paši. Albumā jūtams kaut kas no 90. gadu sākuma Mančestras ziedu laikiem, no britpopa un ska. Saturiski puiši ir vieni no retajiem, kas apdzied problēmas, kuras skar vienkāršus britu jauniešus - naudas trūkums, nepiepildītas ambīcijas, slikts darbs, pusaugu draudzene, kas ir stāvoklī (pirmais singls "Cash Machine"), u.tml.

Jau pieminētajā "Cash Machine" grupa teicami izmanto kustīgu basģitāras motīvu, daudzbalsīgu piedziedājumu, dekoratīvas sintezatora iespēles a la Gorillaz un Maika Skinera ("The Streets") tekstu estētiku. Plates otrais skaņdarbs "Middle Eastern Holiday" izskan kā piecreiz paātrināts dub ar ļoti melodisku piedziedājumu, savukārt otrais plates singls "Tied Up Too Tight" iesākas salīdzinoši liriski ar ģitāras arpēdžiju un simfonisku sintezatora piesitienu fonā, taču ekspolodē gluži vai "bluriskā" piedziedājumā - "nana na na na na". Popsīgākais plates skaņdarbs ir jau minētais singls "Hard To Beat", kuram ir visas iespējas kļūt par vienu no vasaras lielākajiem grāvējiem; lipīgais piedziedājums - "You know I love ya, just wanna touch ya Stand up, knock me right off my feet Hard to beat" un tā beigās izsauktais "Ou!" ne ar ko nav sliktāks par The Klllers pagājušā gada deju hitu "Somebody Told Me".

Iespējams, ka Hard-fi ir tikai kārtējā jaunā grupa, kura pēc pirmajiem lielajiem panākumiem pazaudēs savu savdabīgo seju, taču šobrīd puišu spēja balansēt starp komerciāli veiksmīgiem topu grāvējiem, lieliskām melodijām un pietiekoši interesantiem muzikāliem stiķiem ir tikai apsveicama. Pagaidām Hard-fi vēl izklausās svaigi un daudzsološi.

Izdošanas datums 04.07.2005.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu