Ms. Dynamite "Judgement Days" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jamaikas izcelsmes britu hiphopa, R&B dziedātāja Niomi Maklīna-Deilija (Niomi McLea-Daley), jeb plašāk pazīstama kā Ms. Dynamite atgriežas ar jaunu studijas albumu.

Ms. Dynamite "Judgement Days" (Universal) 6/12

2002. gadā Ms. Dynamite saņēma prestižo "Mercury" balvu par lielisko debijas plati , diemžēl trīs gadu laikā mūzikas pasaulē daudz kas ir mainījies un atgūt iekarotās pozīcijas ir ļoti sarežģīts uzdevums. Turklāt, tā dēvētais 2-Step/Garage mūzikas vilnis pēdējos gados atkāpies no savām dominējošajām pozīcijām, to pierāda arī šā žanra komerciālo mākslinieku pieticīgie panākumi - Kreigs Deivids, Tali u.c.

Gadu vēlāk Ms Dynamite gūst atzinību mākslas pasaulē, saņemot "South Bank Show" balvu un šajā ziņā pat pārspējot kolēģus Deividu Boviju un grupu "Coldplay". Pēdējos divus gadus dziedātāja nav daudz uzstājusies, bet audzinājusi savu dēliņu.

Pirms solokarjeras uzsākšanas Ms Dynamite bija pazīstama kā 2-Step/Garage grupas So Solid Crew dalībniece, taču jaunajā platē "Judgement Days" nav ne miņas no dejiskajiem 2-Step/Garage bītiem, tā vietā māksliniece mums piedāvā visnotaļ tradicionālu un vienmuļu R&B un hiphopa miksli. Jau rakstot par debijas plati mūzikas kritiķi māksliniecei pārmeta pievēršanos izteikti amerikāniskam R&B, tā vietā, lai turpinātu britu garage... Līdzigu ceļu izvēlējis arī Kreigs Deivids, kura jaunākā plate nav atnesusi gaidītos panākumus.

Plates pirmais singls "Judgement Day" ir viens no albuma veiksmīgākajiem brīžiem, to raksturo triphopa ritma elementi un melodisks R&B dziedājums. Dziedātājas teksti ir izteikti politiski un sociāli - viņa skar rasisma, sociālās nevienlīdzības, AIDS, noziegumu, reliģijas un kara tēmas. Autobiogrāfiskajā "Father", kas iesākas ar klavieru tēmu tik ļoti līdzīgu East 17 hitam "Thunder", māksliniece pārmet tēvam viņa bezatbildīgo rīcību ģimenes priekšā.

Ja arī saturiski Ms Dynamite tiešām ir sakrājies daudz kas sakāms, tad muzikāli diemžēl albums ir pliekans un neinteresants - hiphopa un R&B klišejas albuma noslēgumā noslēdz Boba Mārlija klasiskās dziesmas "Redemption Song" jaunklāta versija ... diezgan banāli.

Izdošanas datums 03.10.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu