Madonna «Hard Candy» (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šādiem māksliniekiem kā Madonna darāmie darbi - filmas, albumi, koncertturnejas u.tml. ir saplānoti jau laicīgi. Šis nebūs stāsts par Eimiju Vainhausu, kurai sagādā grūtības pieturēšanās pie tamlīdzīgiem piecgades plāniem.

Madonna "Hard Candy"

(Warner)

7/12

Tā, lūk, savos 49 gados Madoona tikko prezentēja savu jauno kino darbu par nabadzīgo Āfrikas valsti Malāviju, plāno tur pirkt zemi, būvēt meiteņu skolu... Taču šonedēļ popdīva paspējusi arī laist klajā savu jaunāko studijas plati "Hard Candy", kas ir dziedātājas pēdējais izdevniecībā "Warner Bros" izdotais albums 26 gadu ilgajā sadarbībā. Turpmāk plānots, ka ar Madonnu 10 gadus strādās koncertu rīkotāji "Live Nation", kuriem piešķirtas tiesības uz visiem ar dziedātājas mūziku saistītajiem projektiem, ieskaitot jaunus albumus, koncertturnejas, reklāmpreces, interneta lapas, DVD ierakstus, sponsorēšanas līgumus, televīzijas šovus un filmas.

Madonna "Hard Candy"
Madonna "Hard Candy" Foto: Publicitātes foto

Pēdējos gadus, lai noturētos virsotnē Madonna izvēlējusies katru jaunu albumu ierakstīt ar tā brīža aktuālo modes producentu komandu, lai nodrošinātu jauno dziesmu rotāciju visās lielākajās komercradio un televīzijas stacijās. Trīs gadus pēc dziedātāja nolīgusi pēdējo gadu "karstākos" hiphopa mūzikas producentus, līdz ar to izvēloties jaunās dziesmas arī stilistiski iepakot hiphopa iesaiņojamajā papīrā.

Ja iepriekšējā albuma producents Stjuarts Praiss (Stuart Price) nebija tik ļoti plaši pazīstams, tad viens no jaunās plates skaņu vīriem Timbalands pēdējos gados ir kļuvis par tik lielu zvaigzni, ka viss, kam viņš pieskaras, pārvēršas līdz nepazīšanai (tas pats sakāms arī par Farelu Viljamsu). Šeit arī slēpjas šā albuma lielākais zemūdens akmens, proti, rodas jautājums - kur šajā visā hiphopa bītu un stilīgu sintezatoru tembru sakārtotajā, teju vai klonētajā pasaulē paliek Madonna? Tagad iedomāsimies, ka visu šo albumu, tāds kāds tas ir, iedziedājusi kāda mazpazīstama popzvaigzne ... tieši tā - rezultāts ir regulārs, parasts daudzu hiphopa sadarbību, dažādu producentu rokrakstu komerciāls, tiesa, visnotaļ baudāms produkts.

Lai tuvinātos jaunajai paaudzei, kā vadošais singls izvēlēts duets ar Džastinu Timberleiku, kurā galvenais piedziedājuma āķis ir tieši Džastina "We only got four minutes to save the world", rodas sajūta, ka Madonna tikai piedzied otro balsi. Arī sekunžu skaitīšana "tik tak tik tak" tik plaši jau izmantota pēdējos gados (kaut vai Gvenas Stefani "What You"re waiting for").

Klausījos šo albumu pēdējās dienās ļoti rūpīgi, taču nu nekas neaizķeras atmiņā - visas melodijas ir tik pliekanas un paredzamas, aranžējumi tik "nodrāzti". Tas pats Farels, kas atbildīgs par vairākiem skaņdarbiem, piedāvā tos pašus bītus un tembrus, kas viņa soloalbumā un citos "The Neptunes" producētajos "produktos".

Protams, "Hard Candy" ir profesionāls, savā ziņā nevainojams ieraksts, tajā atrodami vēl vairāki (patiesībā jebkurš no visiem skaņdarbiem) singli, taču cauri visam šim 2008. gada skaņu biezoknim es nesajutu Madonnas personību, to, kas visā savā spožumā kūsāja abos dziedātājas 80. gadu pirmajos albumos.

Nezinu, vai tiešām, ja pēc trīs gadiem popmūzikā dominēs, piemēram, dabstepa ritmi, Madonna laidīs klajā dabstepa albumu?

Labākā vieta platē - pirmās divdesmit sekundes "Beat Goes On".

Izdošanas datums - 28.04.2008.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu