The White Stripes "Elephant"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fakts, ka White Stripes, daļēji arī The Strokes, pateicoties saviem panākumiem, atvēra durvis veselai gūzmai tā dēvētā jaunā/vecā rokformāta grupām, ir tiešām apsveicams.

The White Stripes "Elephant" (V2) 8/12

Protams, viņu mūzika nav nekas kvalitatīvi jauns un novatorisks, ko paši mākslinieki arī vaļsirdīgi atzīst, taču strupceļā nonākušajai rokmūzikai tas nāca tikai par labu. Jau tagad var runāt par veselu rokmūzikas invāziju – Hot Snakes, Liars, Hives, Yea Yea Yea’s, Kills u.c., protams, arī ierakstu kompāniju bezgaumīgiem pakaļdarinājumiem, piemēram, Vines, bet bez tā neiztikt...

"Elephant" ir pirmais White Stripes ieraksts pasaules supergrupas statusā un, manuprāt, ir daudz klausāmāks par dueta agrīnajiem darbiem. Grupa izveidojusies 1997. gadā Detroitā, ASV, un tās pamatu veido brālis un māsa Džeks un Mega Vaiti. Protams, lielu lomu grupas popularitātē nospēlēja tieši abu mākslinieku savstarpējās attiecības, kas robežojas ar atklātu farsu, kā arī White Stripes vizuālais tēls, kura pamatā baltā, sarkanā un melnā krāsa, tomēr arī muzikāli grupa demonstrēja vitālu, blūza tradīcijā ieturētu rokenrolu.

Arī šajā ierakstā grupas cienītāji spēs saklausīt visu to, kas šķiet fascinējošs White Stripes iepriekšējos albumos, arī šķietamo rokmūzikas mūžīgās dzīvības ilūziju, kas liek noticēt, ka roks nav miris.

Izdošanas datums: 01.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu