Fleet Foxes «Sun Giant EP»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdzīgi kā singli, iespējams, arī EP ir lēnām izmirstošs formāts pasaules mūzikā.

Fleet Foxes «Sun Giant EP»

(Sub Pop)

12/12

Taču reizēm (patiesībā bieži) piecu sešu dziesmu mazās platītes (EP) mēdz būt daudz jaudīgākas un muzikāli un saturiski koncentrētākas par pilnajiem albumiem. Kā piemērus var minēt skotu postroka meistaru Mogwai, manuprāt, visu laiku labāko EP «Ten Rapid», Beta Band pirmos trīs EP u.c.

Viena no šādām mazā formāta pērlēm šogad nāk no Sietlas - kolektīva Fleet Foxes «Sun Giant EP» ir vienkārši kosmiski skaists ieraksts. Šajās piecās dziesmās elpo 60. un 70. gadu amerikāņu folkmūzikas gars, nojaucot jebkādas laika barjeras un stilu un žanru aizspriedumus. Neviena no šīm piecām dziesmām nav lieka, neviena nepilda b-puses lomu.

Viņu «myspace» mājas lapā pirms kāda laika bija lasāmas grupas muzikālās ietekmes (tagad vienkārši teikts «ne līdz galam īsta rokgrupa»), proti, Džudija Stilla (Judee Sill), Crosby Stills & Nash un Fairport Convention. Vēl ilustrācijai varētu pievienot Nīlu Jangu, The Band un The Beach Boys. Grupas 21 gadu vecā dziedātāja Robina Peknolda (Robin Pecknold) balss ļoti atgādina mūsdienu «americana» izcilniekus Benu Bridvelu («Band of Horses») un Džimu Džounsu («My Morning Jacket»). To visu kopā satur dūmakaina, hipnotiska, reverbrēta skaņu līme, radot vienlaicīgi trauslas un vienlaicīgi neticami jaudīgas 18 skaņu minūtes.

EP sākotnēji tirgots tikai grupas koncertos, digitāli tas bija pieejams arī Sietlas mūzikas izdevniecības «Sub Pop» (izdevniecība šogad svin 20 gadu jubileju) mājas lapā, 8. aprīlī «Sun Giant EP» izdots arī fiziskā nesējā. Ilgspēlējošā plate jeb pilnais albums «Ragged Wood» gaidāms jūnijā, taču, kā noprotu, neviena no EP iekļautajām dziesmām pilnajā albumā nebūs atrodama. Vēl viens iemesls, lai sameklētu «Sun Giant EP»...

Dziesmu saraksts:

1. Sun Giant

2. Drops in the River

3. English House

4. Mykonos

5. Innocent Son

Izdošanas datums - 08.04.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu