Nina Nastasia "The Blackened Air"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī šis nav šā gada ieraksts, tomēr atļaušos pievērst jūsu uzmanību Ņujorkas dziesminieces Ninas Nesteišas (Nina Nastasia) lieliskajam albumam "The Blackened Air".

Nina Nastasia "The Blackened Air" (Touch And Go) 10/12

Tas ir mākslinieces otrais studijas ieraksts pēc 1999. gadā ierakstītā "Dogs" un pie tā strādājis slavenais producents Stīvs Albini (Steve Albini), kas atbildīgs par "Nirvana", "Low", "Nine Inch Niles" u.c. slavenu grupu ierakstiem.

"The Blackened Air", blakus Niko Keisas (Neko Case) un Houpas Sandovalas (Hope Sandoval) 2002. gada albumiem, ir kļuvis par īpaši iecienītu pēdējā laika "lasāmvielu". Ninas Nesteišas mūzika ir nosvērta, brīnišķīgi aranžēta un tai piemīt tāds šarms, kas ļoti neraksturīgs miljonu pilsētas Ņujorkas iemītniekam.

Muzikāli mākslinieci varētu ierindot tā dēvētajā alternatīvā kantrī žanrā blakus Calexico, Džilianai Velšai (Gillian Welsh), Hazeldine u.c. Plate sākas ar akustiskās ģitāras arpedžijām, dziedātājas balsi un pēkšņu visas pavadošās grupas iestāšanos. Akordeona, vijoles un citu kantrī mūzikai raksturīgu instrumentu, protams, netrūkst.

Izdošanas datums 04.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu