Nine Horses "Money for All"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai tiešām bijušais Japan solists Deivids Silvians (David Sylvian) un viņa jaunais projekts Nine Horses atgriežas ar otro studijas plati?

Nine Horses "Money for All" (Samadhi Sound) 10/12

Diemžēl tā gluži nav. Jaunais albums "Money for All", kas seko 2005. gada lieliskajam Stīva Jansena (Steve Jansen), Deivida Silviana un Burnta Frīdmana (Burnt Friedman) projekta Nine Horses debijas ierakstam , ir tikai mazliet paplašināta tā versija.

Proti, jaunajā EP iekļautas tikai divas pavisam svaigas kompozīcijas - titulskaņdarbs "Money For All" (Silviana un Frīdmana kopdarbs) un "Get the Hell Out" - Silviana un Jansena kopdarbs. Platē iekļautas arī Burnta Frīdmana remiksu versijas trīs pirmā albuma skaņdarbiem ("The Banality Of Evil", "Wonderful World" un "Serotonin"), abu jauno dziesmu atšķirīgas versijas, kā arī tikai Japānā izdotais bonusa skaņdarbs "Birds Sing For Their Lives" kopā ar zviedru dziedātāju Stīnu Nordenstamu (Stina Nordenstam).

Ieraksts, tāpat kā 2003. gada Silviana un elektroniķa Kristiana Fenneša (Christian Fennesz) šedevrs un vēlāk tā remiksu versija, tiek izdots paša Silviana mūzikas izdevniecībā "Samadhi Sound".

Abas jaunās dziesmas, manuprāt, organiski ierakstās kopējā plates tekstā. "Money for All" iesākas kā kāds piemirsts 90. gadu triphopa standarts, Silvianam kā fona vokālistes piepalīdz Beverlija Brauna (Berverlei Brown) un Andrea Granta (Andrea Grant), radot teju vai gospeļmūzikai raksturīgu auru. Kā skaņas dekorācija izmantots vibrofons un klarnete, to visu kopā satur blūzisks, monotons ģitāras rifs. "Get The Hell Out" varbūt nav īpaši moderns savā skanējumā (vājš bīts), taču smalkais aranžējums atsver ritmiskā zīmējuma nepilnības. Īpaši skaistas ir atkāpes vietas ar stīgu grupu pavadījumā un Silviana apdziedāto mistisko sievieti Karolainu. Ja runājam par Frīdmana veco dziesmu remiksiem, tad ne ar kādiem radikāliem risinājumiem tie neatšķiras no oriģināliem.

Trešais nosacīti jaunais (iepriekš nedzirdētais) skaņdarbs liegi pārklājas ar Stīnas Nordenstamas skandināvisko, ledaino šarmu un uz brīdi liek aizmirst, ka šis vispār ir Silviana albums. Dziesmā iezogas kaut kas no islandiešu Mum zvaniņu un klikšķīšu skaņu estētikas, rhodes piano dod papildus džezisku dimensiju, kas pakāpeniski tiek apaudzēts ar saitējošas ģitāras un stīgu instrumentu mezgliem. Kvalitatīvs ieraksts.

Izdošanas datums - 22.01.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu