Bat For Lashes «Two Suns» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

2007. gada prestižajai britu mūzikas balvai «Mercury» nominētās grupas «Bat For Lashes» līdere Nataša Hāna (Natasha Khan) šonedēļ atgriežas ar jaunu studijas albumu. Ja pēdējais mūzikas dīvas Keitas Bušas (Kate Bush) albums «Aerial» (2005) jums likās pārāk gaisīgs un ēterisks, tad 1970./80. gadu mistiskās un nepieradinātās Bušas gars 2009. gadā ir atgriezies «Bat For Lashes» veidolā. Šā gada versija par «Running Up That Hill» droši varētu būt Bat For Lashes aktuālais singls «Daniel» (skat.audio/video).

Bat for Lashes «Two Suns»

(Parlophone)

10/12

Nesen rūpīgi izstudējot arī amerikāņu klasiķu «Fleetwood Mac» visus albumus, kā arī visus grupas solistes Stīvijas Niksas (Stevie Nicks) soloveikumus, zināmas asociācijas atradu arī Bat For Lashes skaņu pasaulē.

Braitonas mākslinieces jaunajā studijas albumā «Two Suns» seko «Mercury» mūzikas balvai nominētajam debijas albumam. ... Daniel un pašas Hānas alter ego Pērla (Pearl), kas esot blonda, fatāla sieviete, kura rīkojas pilnīgi pretēji Hānas nedaudz mistiskajai, garīgajai, burvjus, sikspārņus un mistiskus zirgus apdziedošajai būtībai.

«Two Suns» ierakstīts Kalifornijā, Ņujorkā, Londonā, Braitonā un Velsā. Plati līdzproducējusi pati Hāna un Deivs Kostens (Dave Kosten). Vairākās dziesmās pavadījumu spēlē Hānas jaunā pavadošā grupa «The Blue Dreams». Albums kopumā rada sajūtu, ka Hāna šoreiz nav viena, piemēram, «Peace of Mind» gospeļmūzikas ietekmētais skanējums ar kora fona dziedājumu sasaucas ar «Spiritualized» «Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space» ēras epohālo un grandiozo estētiku.

29 gadus vecā Nataša Hāna ir interesanta parādība britu mūzikā - dzimusi pakistānieša tēva un britu mātes ģimenē, vasaras pavadījusi Pakistānā un ceļojot apkārt pasaulei kopā ar tēvu, kas bijis Pakistānas skvoša komandas treneris, savukārt ziemā dzīvojusi Hertfordšīrā. Augusi strikti reliģiskā vidē līdz 11 gadu vecumam, kad vecāki izšķīrušies. Nataša studējusi mūziku un kino, aizrāvusies ar amerikāņu minimālista Stīva Reiha (Steve Reich) mūziku (šajā platē tas dzirdams dziesmas «Siren Song» stīgu aranžējumos), pati radījusi dažādas mākslas instalācijas, zīmējusi animācijas darbus un uzstājusies.


Bat For Lashes - Daniel (HD) from Peter Pan on Vimeo.

Būtībā Hāna ir māksliniece, kas cenšas darīt visu pati - pati darina savus T-kreklus, albuma vāciņus un beigās arī pati sacer lieliskas dziesmas. Iespaidīgi!

Izdošanas datums - 06.04.2009.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu