Jim White «Drill A Hole In That Substrate And Tell Me What You See»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izbijis taksists, modelis, sērfotājs, mācītājs, narkodīleris un čūsku savaldītājs Džims Vaits tikai 40 gadu vecumā laiž klajā savu pirmo soloierakstu «Wrong Eyed Jesus».

Jim White «Drill A Hole In That Substrate And Tell Me What You See»

(V2)

10/12

Šogad viņš piedāvā klausītājiem jau trešo studijas veikumu «Drill A Hole In That Substrate And Tell Me What You See».

Pēc 2001. gada kritiķu slavētā «No Such Place», kas bija nedaudz gotisks, drūms Alt. country stāstu krājums par sievietēm slepkavām un Jēzu Kristu, Ex-Talking Heads līdera Deivida Bērna (David Byrne) mūzikas izdevniecības paspārnē nāk klajā jauns Džima Vaita veikums. Jaunā plate ir, manuprāt, muzikāli krāsaināka, aranžējumi ir pārdomātāki, taču kopējā ieraksta sajūta atšķirībā no «No Such Place» ir vēl tumšāka.

Jim White «Drill A Hole In That Substrate And Tell Me What You See»
Jim White «Drill A Hole In That Substrate And Tell Me What You See» Foto: Publicitātes foto

Albuma pirmā dziesma «Static On The Radio», kurā kā viesvokāliste piedalās Eimija Mana (Aimee Mann), ir lēni pulsējošs Amerikas vidienes vilciena sastāvs ar nedaudz spocīgu pedal steel fonā. Muzikāli atsauces meklējamas ar «Calexico», «Giant Sand» vai, precīzāk, Hovija Gelba (Howe Gelb) solodarbību. «Bluebird» turpina šo lēno tempu, izceļot dziedātāja nedaudz čukstošo izpildījuma manieri. Turpinājumā Vaits pievēršas pūšamo instrumentu plašajām iespējām, vietām radot savdabīgu kantrī džeza kokteili – «If Jesus Drove A Motor Home».

Kaut arī pēdējos gados Alt. country skatuve ir nedaudz apsīkusi, par lielām zvaigznēm ir kļuvuši Ryan Adams un Wilco, savukārt pārējie mākslinieki - «Handsome Family», «Friends Of Dean Martinez», «Califone» u.c. savus labākos ierakstus izdevuši jau pirms laba laiciņa.

To gan nevarētu teikt par Džimu Vaitu, kurš, manuprāt, 40 savas dzīves gadu laikā ir uzkrājis pietiekami lielu dzīves pieredzi, lai radītu vēl pāris saturiski spēcīgus ierakstus. Lieliska atgriešanās.

Izdošanas datums 04.05.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu