Cults «Cults» (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Saulainas 1960.gadu popmūzikas melodijas «The Shangri-Las» garā sajauktas vienā katlā ar dažādu šaubīgu reliģisku kustību, kultu līderu un slepkavnieku interviju citātiem, tāds ir pēdējo mēnešu tīmekļa sensācijas - dueta «Cults» debijas ieraksts.

Cults «Cults»

(In the Name Of)

10/12

Šādu un līdzīgu retropopa, tvīpopa (twee pop) u.tml. nostalģiskas popmūzikas apvienību mūsdienās ir saradies ļoti daudz. Ir grupas, kas šo Fila Spektora ēras meiteņu popgrupu estētiku kopj ļoti rūpīgi - gan muzikāli (ar dažādām atkāpēm), gan īpaši vizuāli (kaut vai britu meiteņu poptrio «The Pipettes», Losandželosas meitenes «The Like»), taču ir mākslinieki, kas vizuāli precīzam tēlam nepievērš tik lielu vērību, liekot akcentu uz dziesmu skanējumu.

Viens no šādiem vārdiem šogad blakus «Tennis» ir Sandjego kolektīvs «Cults», kas vizuāli (gandrīz visi pavadošās grupas puiši ir ar gariem matiem) drīzāk izskatās pēc «Kings Of Leon» 2004. gada modeļa vai kādas jaunas reliģiskas kustības jeb kulta locekļiem.

Grupas pamatā mīlnieki Medlina Folina (Madeline Follin) un Braiens Oblivions (Brian Oblivion), kas iepazinušies Sandjego 2009.gadā, kad Braiens bijis sava brāļa grupas «The Willowz» tūres menedžeris. Vēlāk abi pārcēlušies uz Ņujorku, kur iestājušies kinoskolā un sākuši aizrauties ar mūzikas komponēšanu. Braiens bijis liels eksperimentālās elektronikas cienītājs («Aphex Twin» u.tml.), savukārt Medlina - liela «americana» mūzikas fane.

Lai rastu kādu muzikālu kopsaucēju, par zelta vidusceļu tika atzīta 1960.gadu meiteņu popgrupu («The Shangri-Las» u.tml.) mūzika.

Pagājušogad duets izveidoja askētisku mājas lapu un publicēja pirmās trīs ierakstītās dziesmas, kas, pateicoties dažādiem mūzikas blogiem (īpaši «Gorilla Vs Bear»), «Cults» īsā laikā padarīja par indīpopa sensāciju (dziesma «Go Outside» nonāca daudzu «best of 2010» sarakstos).

Cults "Cults"
Cults "Cults" Foto: Publicitātes foto

Blakus «Go Outside» un pagājušogad izdotajam «Oh My God», platē iekļauta arī tāda muzikāla pērle kā «You Know What I Mean» (skat. audio), kas muzikāli atsauc atmiņā Deivida Linča seriāla «Twin Peaks» skaņu celiņu un liek neatgriezeniski iemīlēties jaunavīgajā Medlinas Folinas altā.

Protams, vērojot dažādus grupas dzīvos koncertus, redzams, ka vēl daudz kas jāpieslīpē, taču ja vērtējam tikai ierakstu, tad tas, manuprāt, ir tuvu ideālam.

Izdošanas datums - 30.05.2011.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu