Aloe Blacc "Shine Through"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27 gadus vecais Nataniels Dokinss (Nathaniel Dawkins) jeb Aloijs Blaks (Aloe Blacc) pārsteidzis mūzikas pasauli ar ļoti interesantu debijas plati "Shine Through".

Aloe Blacc "Shine Through"

(Stones Throw)

10/12

Agrāk pazīstams kā viena puse (kopā ar DJ Exile) no alternatīvā hiphopa kolektīva Emanon, Aloe Blacc savā debijas platē sakausējis vairākus mūzikas stilus. Aloe rotaļājas ar soula, fanka, latino, blūza, folka, hiphopa un elektroniskās mūzikas dekorācijām, radot īpatnēju skanējumu.

Kāds mūzikas kritiķis pat pamanījies Aloe Blacc nodēvēt par "indī R. Keliju" un, ja jūs noklausītos Aloes latino versiju Džona Ledženda "Grammy" uzvarējušajam hitam "Ordinary people", tad, iespējams, šādam salīdzinājumam varētu pat pasmaidot piekrist. Ja tā nopietni, tad Aloes balss brīžiem atgādina kaut ko no Terensa Trenta Darbija (Terence Trent D''Arby) ierakstiem un pat no Aiena Brauna (Ian Brown) piesmakušā vokāla.

Plati ievada lieliskais (tiesa, mazliet maldinošais) "Whole World", kurā ausīm paveras kaut kas iepriekš nedzirdēts un svaigs - tāds savdabīgs indīhiphops ar soula elementiem. Turpinājumā Aloe mums dod norādi uz klasisku soulmūzikas vērtību - Sema Kuka (Sam Cooke) dziedāto "A Change Is Gonna Come", tikai Aloes versijā skaņdarbs saucas "Long Time Coming" - savdabīgs R&B ar arfas skaņām fonā.

Aloe Blacc "Shine Through"
Aloe Blacc "Shine Through" Foto: Publicitātes foto

Seko netipisks regetona bīts dziesmā "Are You Ready" un ielas trokšņu akapellas blūzs "Busking". "Bailar Scene I" ir pirmais latino mūzikas ietekmētais skaņdarbs (ar pūšamo instrumentu grupu fonā), šo, kā arī citus spāņu valodā iedziedātos Aloe veltījis saviem vecākiem dzimtajā Panamā. "Nascimento (Birth) Scene II" pavadījumu veido akustiskā ģitāra, fonā peld trompetes motīvs un visam pāri Aloe dzied Kērtisa Meifīlda (Curtis Mayfield) cienīgā falsetā.

Varbūt šis ieraksts nav bieži klausāms un 100% baudāms no pirmās līdz pēdējai notij, bet jaunu skaņu un sajūtu tveršanai - rekomendēju.

Izdošanas datums: 11.07.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu