OST - "Goal!" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klajā nācis britu filmas "Goal!" skaņu celiņš, kurā atrodami nācijas roka dinozauri Oasis un galvenais - The Happy Mondays.

OST "Goal!" (Big Brother/Sony) 8/12

Filmas "Goal!" stāsts ir par kādu meksikāņu izcelsmes puisi no Losandželosas, kas nelegāli ieceļojis futbola dzimtenē ar sapni kļūt par Premjerlīgas zvaigzni. Blakus slaveniem britu aktieriem Annai Frīlai (Anna Friel) un Šonam Pertvījam (Sean Pertwee) lentē piedalās arī futbola megazvaigznes Zinadins Zidāns, Alans Širers un Rauls.

Atgriežoties pie filmas skaņu celiņa, jākonstatē vienkārša likumsakarība - plati izdod Noelam Galaheram ("Oasis") piederošā mūzikas izdevniecība "Big Brother" un nav brīnums, ka diskā iekļautas vairākas "Oasis" kompozīcijas. Pirmkārt jau klasiska Noela "gaudošana" dzirdama jaunajā un orķestrāli episkajā balādē "Who Put The Weight Of The World On My Shoulders?". Dīdžejs Deivs Sardijs (Dave Sardy) remiksējis klasisko 1995. gada "Morning Glory", tiesa, man netapa skaidrs, ar ko šis mikss atšķiras no oriģināla. Toties UNKLE izlasē piedāvā agrāk nedzirdētu "Oasis" skaņdarba "Cast No Shadow" miksu.

Pats galvenais, protams, ir diskā iekļautā Mančestras leģendu The Happy Mondays jaunā dziesma. Pēc veiksmīgās sadarbības ar Gorillaz grupas līderis Šons Raiders ir it kā atguvis formu un piedāvā lielisku hitu "Playground Superstar". Skaņdarbs varbūt nav ģeniāls, taču 100% raksturo Mančestras 80. un 90. gadu indī deju mūziku.

UNKLE otrreiz diskā sastopams sadarbībā ar britu grupas "South" solistu Džoelu Kedburiju (Joel Cadbury), diemžēl UNKLE pēdējais skaņdarbs "Blackout", kas izklausās pēc divreiz paātrināta "Mezzanine", īsti neiederas šajā sporta pasaulē. To pašu varētu arī teikt par obligāto nodevu Holivudas mūzikas izmantošanas standartiem kino - Greiema Revela (Graeme Revell) epohālās a la "Zvaigžņu kari" orķestrālās kompozīcijas ir tradicionālas un nedzīvas, tikpat labi tās būtu varējusi radīt kāda mūzikas datorprogramma.

Pie plates veiksmēm jāpieskaita dīvaiņi "The Bees" ar vecišķo (labā nozīmē) "This Is The Land", tā vien liekas, ka grupa izkāpusi no 60. gadu ēras. Teicami ir Kasabian ar spēcīgo grāvēju "Club Foot", kā arī amerikāņi ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Par lirisku atkāpi parūpējies savulaik par britu "Air" dēvētais projekts Zero 7 ar "Look Up". Princess Superstar ar pavedinošo "Wet! Wet! Wet!" ir kā savdabīga ironija par hiphopu.

Izdošanas datums 03.10.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu