The Notwist "The Devil, You + Me" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc 2002. gada "Neon Golden" par šiem vācu puišiem nekas daudz nebija dzirdams - beidzot The Notwist ir atpakaļ un šī atgriešanās ir, manuprāt, pārliecinoša!

The Notwist "The Devil, You + Me" (City Slang) 10/12

Ir daži ieraksti, kuri pašam šķiet nozīmīgāki un atmiņā iegūlušies dziļāk nekā citi. Mans stāsts par 2002. gada tumši sarkano kompaktdisku ir šāds - pirms sešiem gadiem mūzikas veikalā, kurā tolaik strādāju, "Neon Golden" tika atsūtīts kā viens no daudzajiem jaunumiem un drīz kļuva par vienu no gada klausītākajiem ierakstiem. Laikā, kad postroka mūzika sevi bija sākusi izsmelt, arvien biežāk parādījās savdabīgi muzikāli hibrīdi, kas apvienoja elektroniskās un indīmūzikas tradīcijas, tā dēvētie folktronica ieraksti. Viens no tādiem bija arī Hood klasiskais "Cold House" (2001), savukārt otrs spilgtākais - The Notwist "Neon Golden". Tā galvenais singls “Pick Up The Phone” tika daudz spēlēts arī daudzos komerciālos TV kanālos.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=886276&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Uz karstām pēdām tika pasūtināti visi The Notwist skaņu ieraksti, jo toreiz atklājām, ka grupa darbojas jau vairāk nekā desmit gadus (kopš 1989. gada), taču liels bija mūsu izbrīns, kad secinājām, ka visi agrīnie grupas ieraksti (izņemot 1998. gada "Shrink") žanriski ir pavisam citā virzienā, proti, panka un alternatīvā roka garā. Tādēļ vēl joprojām nepamet sajūta, ka "Neon Golden" ir tāds kā grupas debijas ieraksts, kuram šogad seko it kā otrais albums...

Protams, pavisam pazuduši no zemes virsas The Notwist nav bijuši, grupas dziedātājs Markuss Ahers (Markus Acher) šos gadus sadarbojies ar Ms. John Soda, Lali Puna, Mekijs Meseršmits (Mecki Messerschmidt) spēlēja bungas grupā Schweisser, The Notwist kopā ar pagrīdes hiphoperiem Themselves izveidoja projektu 13 & God un 2005. gadā pat izdeva debijas plati , šo gadu laikā puiši izveidojuši savu ierakstu kompāniju, rakstījuši mūziku kino ("Distant Lights"), nodibinājuši ģimenes u.tml.

"The Devil, You + Me" tapis veselus divus gadus, un jāatzīst, ka izstrādāts un noslīpēts ar vāciešiem tik raksturīgo rūpīgumu un pedantiskumu. Uzreiz jāsaka, ka albumā nav tādu dejisku hitu kā "Pilot", taču kopumā jaunais albums ir konceptuāls, viengabalains, tāds kā loģisks turpinājums un papildinājums "Neon Golden".

Ievadošais "Good Lies" iesākas ar klasisku indī ģitāras rifu, radot zināmas asociācijas ar Benu Gibardu un viņa Death Cab For Cutie, sekojošais "Where in the World" (audio) atgādina par The Notwist eksperimentālo dabu un droši stāv līdzās labākajiem Radiohead "Kid A" ēras elektroniskajiem skaņdarbiem: "Where in this world could I go but to the chord that takes me away...?".

Albumā netrūkst salīdzinoši tradicionālu, akustisku skaņdarbu, patiesībā "The Devil, You + Me" ir mazliet dzīvāks par "Neon Golden" - daudzas dziesmas balstās uz akustiskās ģitāras akordiem vai rifiem, tradicionālām bungām, tikai brīžiem izmantojot dažādas elektroniskas skaņu dekorācijas. Visneraksturīgākais un tumšākais ir "On Planet Off", kas lieliski iederētos nesen aprakstīto Portishead jaunākajā albumā.

Vēl viena (blakus Portishead) lieliska atgriešanās!

Izdošanas datums - 02.05.2008.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu