Bill Frisell "Intercontinentals"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no oriģinālākajiem un interesantākajiem ģitāristiem mūzikas pasaulē neapšaubāmi ir 1951. gadā Denverā, ASV, dzimušais Bils Frizels (Bill Frisell), īstajā vārdā Viljams Ričards Frizels (William Richard Frisell).

Bill Frisell "Intercontinentals" (Nonesuch) 10/12

Ģitārists atšķirībā no daudziem šā instrumenta virtuoziem nemēģina spīdēt ar fantastisku tehniku un pirkstu veiklību, tā vietā viņš izmanto melodiskus motīvus, spēlējot pārsvarā slide ģitāru.

Šā gada ierakstā "Intercontinentals" ģitārists, līdzīgi kā Rajs Kūders (Ry Cooder), Pols Saimons (Paul Simon) vai Pīters Gabriels (Peter Gabriel) mēģina integrēt savā darbā etniskās mūzikas elementus, sadarbojoties ar brazīliešu ģitāristu, dziedātāju un perkusionistu Vinicius Cantuaria, Mali perkusionistu Sidiki Camara u.c.

Bils Frizels džeza mūzikas aprindās ir zināma un cienījama figūra, sadarbojies ar neskaitāmiem mūziķiem, to skaitā Džonu Zornu (John Zorn), Deivu Holandu (Dave Holland), Donu Bayronu (Don Byron), Elvinu Džounsu (Elvin Jones), postpanka ikonu Elvisu Kostello (Elvis Costello) u.c.

Eksperimentējis ar dažādiem mūzikas stiliem un pazīstams kā viens no retajiem ģitāristiem, kura spēles maniere un skanējums ir viegli atpazīstami.

Izdošanas datums: 15.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu