Radiohead «Hail To The Thief»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ apzināti atsaucu atmiņā visus «Radiohead» albumus, sākot no «Pablo Honey», beidzot ar šā gada veikumu «Hail To The Thief», un galvā mēģināju virknēt tos dažādā secībā, piešķirot vienam vai otram diskam noteiktu vērtējumu.

Radiohead «Hail To The Thief»

(Capitol)

10/12

Esmu pārliecināts, ka daudziem klausītājiem viedoklis par grupas labāko albumu noteikti ir atšķirīgs, ko būtu interesanti uzzināt arī atsauksmēs, tāpēc piedāvāju savu versiju par Radiohead labākajiem ierakstiem:

1. «Kid A»

2. «OK Computer»

3. «Bends»

4. «Hail To The Thief»

5. «Pablo Honey»

6. «Amnesiac»

Kā jau solīts, jaunais grupas albums nonācis līdz klausītājam ātrāk nekā gaidīts, kas lielā mērā saistīts ar muzikālā materiāla nepabeigto versiju pāragru nonākšanu internetā. Pats «Radiohead» līderis Toms Jorks (Thom Yorke) nosaucis albumu par 1997. gada kritiķu pārslavētā ieraksta «OK Computer» turpinājumu, kam daļēji varētu arī piekrist. To apliecina vairākas kompozīcijas, kas droši varētu būt ierakstītas pirms sešiem gadiem – «Sail To The Moon», «Go To Sleep» u.c.

Kopumā albums, manuprāt, ir pietiekoši vitāls, lai to varētu klausīties atkal un atkal, lielisks kā vienmēr ir plates pirmais singls «There There», ko papildina izsmalcināta dziesmas videoversija. Tomēr izteiktu radio hitu šajā albumā nav, kas varbūt liks vilties daudziem grupas agrīnās daiļrades cienītājiem, tomēr netūkst arī interesantu muzikālu eksperimentu un balss intonāciju, kas ir viens no patīkamākajiem pārsteigumiem Jorka vokālā.

Labākās dziesmas: «2+2=5», «There There», «Sit Down, Stand Up»

Izdošanas datums 09.06.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu