The Gossip "Standing in the Way of Control" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl viena no gada rokhimnām - "Standing in the Way of Control" vokāli instrumentālā trio The Gossip izpildījumā. Satriecošs skaņdarbs!

The Gossip "Standing in the Way of Control"

(Kill Rock Stars)

7/12

Kā jau tas mēdz gadīties - plates, kas izdotas, kā šajā gadījumā, 2005. gada oktobrī, tā pa īstam ievērību sāk gūt tikai ar zināmu laika nobīdi. Kaut kad gada sākumā izskrēju cauri šā šķietami parastā trio albumam, no tā atlasīju minēto "Standing in the Way of Control", iemetu to pie citiem x failiem un piemirsu. Te nejauši MTV2 kanālā nejauši uzdūros dziesmas video, protams, lielākais pārsteigums bija The Gossip dziedātājas nepierastais rokzvaigznes tēls. Tas gan nav nekas īpašs un nebijis, ka korpulentas (sauksim to tā) dziedātājas kļūst par rokzvaigznēm, atliek atsaukt atmiņā kaut vai The Mamas And The Papas leģendāro Elenu Naomi Koenu (Ellen Naomi Cohen), taču pēdējos gados, kad mūzikas biznesā valda supersievietes, šādas apaļīgas dziedātājas diemžēl bieži netiek pie teikšanas, kaut varbūt viņu balss materiāls ir daudz bagātāks.

Tā, lūk, video ietekmē vēlreiz noklausījos "Standing in the Way of Control" un tad vēlreiz un vēlreiz... Omulīgās Betas Dito (Beth Ditto) balss saites ir tiešām apskaužami spēcīgas, un viņas vitālais dziedājums ir vienkārši satriecošs. Pats skaņdarbs - gada top10 roka hits kā likts...

Daži biogrāfiski fakti: The Gossip ir trio no Arkanzasas, kas pašlaik muzicē Portlendā. Grupas sastāvs ir visai pieticīgs - bungas, basģitāra un balss, taču ar to pietiek, lai radītu mežonīgu enerģijas strāvu. Grupa uzstājusies kopā ar meiteņu indīgrupu Sleater-Kinney, Le Tigre un duetu Mates Of State. Minētais "Standing in the Way of Control" radies kā protests ASV prezidenta lēmumam aizliegt viendzimuma laulības.

Jāsaka, ka pārējās albuma dziesmas nav vienlīdz izdevušās, brīžiem šis askētiskais (bungas, ģitāra) aranžējums un diemžēl arī ieraksta tehniskās nepilnības (piemēram, ritma klibošana) būtiski traucē. Tomēr esmu pārliecināts, ka ja grupu paņems savā šefībā kāda lielāka mūzikas izdevniecība, ieguldīs tajā līdzekļus, tad rezultāts būs graujošs. Atliek tikai pašiem The Gossip turpināt radoši strādāt.

Izdošanas datums 11.10.2005. (31.07.2006.)

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu