The Thermals "The Body, the Blood, the Machine" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tā jau ir, ka mūzikas dialogs pasaulē notiek būtībā tikai starp divām šovbiznesa lielvalstīm - ASV un Apvienoto Karalisti.

The Thermals "The Body, the Blood, the Machine"

(Sub Pop)

8/12

Tikai retu reizi šajā lielajā mūzikas biznesa apritē ļauts iekļūt kādam no malas. Reizēm tas izdodas skandināviem, reizēm frančiem, vācieši gan kaut kā pārāk nekotējas, ja nu vienīgi Rammstein. Protams, arī no Latīņamerikas pēdējā laikā nākušas lielas popmūzikas zvaigznes, arī no Krievijas, cik mums labi zināms, T.a.t.u. meitenes pirms dažiem gadiem kļuva par pasaules sensāciju... Nez kad tad kāds latviešu mākslinieks beidzot spēs izcelties ar kaut ko novatorisku un interesantu. Ak, jā - mēs jau vēl pagaidām esam tādā kā pirmās attīstības stadijā un vēl tikai cenšamies labi nokopēt kādu rietumu paraugu un labi nodziedāt (cik nu katram labi sanāk) angļu mēlē...

Ups, šāds ievads laikam īsti neder šim CD apskatam, bet nu labi ... neņemiet galvā!

Portlendas trio The Thermals sacēlis zināmu ažiotāžu ar savu trešo studijas darbu "The Body the Blood the Machine". Starp citu, to ierakstījis hc leģenda Brendans Kentijs (Brendan Canty) no izcilā Fugazi.

Uzreiz jāsaka, ka The Thermals ir ļoti amerikāniska grupa (labā nozīmē), trio gan nevar īpaši lepoties ar bagātu aranžējumu, taču arī trijatā viņi spēj panākt lielisku spiedienu. Muzikāli tas viss variē no britu Ash (arī šeit ģitāru spēlē meitene Ketija Fostere (Kathy Foster)) un Idlewild, līdz aizokeāna Built to Spill, The Killers un Neutral Milk Hotel. Hatča Harisa (Hutch Harris) balss tembrāli tuva The Mountain Goats Džonam Dernielam (John Darnielle).

Prestižais interneta medijs "Pitchforkmedia.com" ir stāvā sajūsmā par šo plati, es būšu nedaudz rezervētāks. Manuprāt, albumā ir viens fantastisks roka hits "A Pillar Of Salt" (skat. video), bet viss pārējais tomēr diezgan tradicionāls un brīžiem garlaicīgs. Atšķirībā no pirmajiem diviem ierakstiem (kas, manuprāt, arī nav tie spožākie), šis ir konceptuāls darbs. Tēma: teju vai fašistiskas kristietības valsts antiutopija (domāta ASV). Skaņdarbā "Here’s Your Future" Hariss pārvērš Jēzu Kristu no svētulīga, dievticīga, melanholiska mocekļa bailīgā jauneklī: "God told his son, ‘It’s time to come home’” and the “son said, ‘I will, but dad, I’m afraid". Citās dziesmās Hariss aicina pēc iespējas ātrāk "notīties" no šādas baisas valsts, kamēr vēl ir iespēja...

Izdošanas datums 22.08.2006.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu