Nobukazu Takemura "10th"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nobukazu Takemura ir japāņu elektroniskās mūzikas meistars, kas darbojies gan kā producents, gan kā dīdžejs. 80. gados bijis viens no hiphopa kultūras tulkotājiem Japānā.

Nobukazu Takemura "10th" (Thrill Jockey) 10/12

90. gados izdevis savus ierakstus ar dažādiem segvārdiem, piemēram, Spiritual Vibes un DJ Takemura, līdz 1994. gadā debitē kā Nobukazu Takemura.

Pēdējos gados mākslinieks ir bijis īpaši ražīgs un izdevis vairākus ierakstus, to skaitā 2002. gadā klajā nākušo "10th", kas gada sākumā izdots atkārtoti. Ierakstā dzirdama elektroniski apstrādāta balss un savdabīgi ritmi, kas paši par sevi veido melodiju.

Takemura šajā ierakstā sadarbojies ar mākslinieci Aki Tsuyuko, kas izstrādājusi albuma vāciņu un konceptuālu videomateriālu par robotiem, kas dodas uz kādu idillisku vietu. Šis vizuālais materiāls veiksmīgi papildina mākslinieka dzīvo uzstāšanos.

Nobukazu Takemura ir sadarbojies ar vairākiem mūziķiem, to skaitā Dagu Makkombsu (Doug McCombs no Tortoise), Kenu Braunu (Ken Brown no Gray Market Goods) un Aphex Twin, kurš savā pēdējā ierakstā izmanto Takemuras mūziku remiksu vajadzībām.

Izdošanas datums: 29.07.2002./25.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu