Gemma Hayes "Night on My Side"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džemma Heisa
Džemma Heisa Foto: publicitātes

24 gadus vecā Džemma Heisa (Gemma Hayes) tiek Lielbritānijā (pati Džemma ir no Īrijas) uzskatīta par vienu no daudzsološākajām jaunajām dziesminiecēm. Tas tiešām tā varētu būt, jo pēdējos gados tā dāmu roks ir burtiski pamiris.

Gemma Hayes "Night on My Side"

(EMI)

9/12

Pati Džemma atzīstas, ka ir ietekmējusies vairāk no My Bloody Valentine nekā no Džonijas Mičelas (Joni Mitchell) u.c. klasiskiem dziesmu rakstītāju paraugiem.

"Night on My Side" ir Džemmas pirmais albums, pirms tam dziedātāja izdevusi divas mazās platītes jeb EP. Pirms albuma iznākšanas Džemma bija saņēmusi jau neskaitāmus koncertpiedāvājumus kā iesildošā māksliniece – ar viņu kopā vēlējās uzstāties Deivids Grejs, Sparklehorse, Marks Eitzels u.c.

Albuma producents ir Deivs Frīdmans, kas strādājis ar Flaming Lips, Mogwai un Mercury Rev, kas, manuprāt, vien jau ir labas ieraksta kvalitātes rādītājs. Ierakstā ir kaut kas no klasiskas rokdziesmas, shoegaze ar nedaudzām elektroniskās mūzikas dekorācijām.

Ja jums patīk Mazzy Star, Yo la Tengo, Sleeper – patiks arī “Night on My Side”.

Labākās dziesmas: “Hanging Around”, “Let A Good Thing Go”, “Back Of My Hand”.

Izdošanas datums: 18.06.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu