Bjork «Medulla» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja šādu plati ierakstītu kāda cita eksperimentālās elektronikas vai džeza māksliniece, tad klausītāju rezonanse būtu niecīga, taču Bjorkas gadījumā par šo vokālo eksperimentu vārdā «Medulla» uzzinās pat MTV uzcītīgākie skatītāji.

Bjork «Medulla»

(Elektra) 11/12

Pirms dažiem gadiem līdzīgi bija ar rokgrupas Radiohead «eksperimentālās» mūzikas karognesēju paštēlu, puiši vienkārši bija lieli melomāni un talantīgi to izmantoja savā daiļradē. Protams, Bjorka ir īpaša un šis ieraksts to lieku reizi apliecina. Šeit māksliniece sadarbojusies ar The Roots beatbox meistaru Rahzel, bijušo Faith No More un esošo Fantomas dalībnieku Maiku Patonu (Fantomas albuma recenziju tā arī vēl neesmu saņēmies prezentēt...).

Galarezultāts ir satriecošs, atmosfērisks, dziļš un zināmā mērā pat novatorisks. Starp vairākiem a capella skaņdarbiem šeit atrodams viens skaņdarbs islandiešu mēlē, kas, manuprāt, ir plates augstākā virsotne – «Vokuro». Tas vienkārši ir jādzird...

Izdošanas datums 31.08.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu