Foster The People «Torches» (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar ko Tu pēc desmit gadiem varētu atcerēties šo vasaru? Noteikti katram no mums būs savas unikālas, neatkārtojamas atmiņas, taču bieži vien mūzika, kas gan radio, gan ballītēs skanējusi kādā noteiktā laikā, spēj vienot mūs visus.

Foster The People «Torches»

(Columbia)

9/12

Piemēram, Barbadosas dīvas Rianas (Rihanna) megagrāvējs «Umbrella» ir viens no 2007.gada populārākajiem skaņdarbiem. To varbūt nav dzirdējis tikai retais. Līdzīgi arī ar MGMT «Time to Pretend», kas skanēja cauri 2009.gadam, un «Kings Of Leon» hitu «Sex on Fire», kas ir viens no 2008.gada spilgtākajiem muzikālajiem zīmoliem. 2011.gada vasarā, manuprāt, par šādu dziesmu varētu kļūt (patiesībā jau ir kļuvusi) Losandželosas puišu «Foster The People» melodiskā «Pumped Up Kicks» (skat. video).

«All the other kids with their pumped-up kicks/ Better run, better run, outrun my gun,» dziesmas lipīgajā piedziedājumā kustīga, viegli dejiska bīta pavadījumā skandē jauneklis vārdā Marks Fosters (Mark Foster).

Ja arī dziesmas panta daļa ir pietiekoši abstrakta - draivotais vokāls sasaucas ar 1990.gadu «Eels» dziesmas «Novocaine for the Soul» estētiku, to uz priekšu dzen inficējošs sintezatora sampls, kas aizpilda instrumentālās dziesmas daļas. Protams, piedziedājums, kas liek saausīties un dungot līdzi pat trīsgadniekam, komplektā ar bezbēdīgu svilpošanu («Peter Bjorn and John» asociācija) dziesmas nobeigumā, ir šāviens desmitniekā.

Foster The People "Torches"
Foster The People "Torches" Foto: Publicitātes foto

Pati grupa radusies tikai 2009.gadā, kad klīvlendietis Marks Fosters kopā ar draugiem Kabiju Finku (Cubbie Fink) un Marku Ponitusu (Mark Ponitus) nolēma Losandželosā izveidot rokgrupu. Sākotnēji grupas nosaukums bijis «Foster & the People», taču ar laiku organiski pārtapa par «Foster the People».

Muzikāli puišus varētu ielocīt izplūdušajā indīpopa žanra rāmī, taču,

«Foster the People» būtībā ir vairāk «Owl City» nekā «Postal Service»,

vairak «Wheatus» (atceraties viņu 2000.gada «Teenage Dirtbag»?) vai «Maroon 5» nekā «Vampire Weekend» vai MGMT.

Lai ko arī teiktu skarbie kritiķi (īpaši britu), «Pumped Up Kicks» nav vienīgā vērtīgā dziesma puišu debijas albumā «Torches» (to, starp citu, producējis daļēji arī Pols Epsvorts, kas sadarbojies ar Adeli un Florensi Velšu). Viss ieraksts ir pilns ar lipīgām, melodiskām dziesmām, kas lieliski iederētos jebkurā vasaras ballītē - gan kā deju mūzika, gan vienkārši kā neuzbāzīgs muzikāls fons.

Izdošanas datums - 23.05.2011.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu