Metric «Fantasies» (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Viens no šā gadu desmita interesantākajiem Kanādas indīpopa kolektīviem «Metric» šonedēļ laiž klajā jau ceturto studijas albumu «Fantasies».

Metric «Fantasies»

(Last Gang Records)

9/12

Dzimtajā Kanādā blondā un harismātiskā Emīlija Heinsa (Emily Haines) ar pavadošajiem puišiem ir pazīstama jau labu laiku. Metric oficiālais debijas albums 2003. gadā «Old World Underground, Where Are You Now?» Kanādā guva ievērojamus komerciālus panākumus, arī 2005. gada «Live It Out» ar singliem «Monster Hospital» un «Poster of a Girl» tika labi uzņemts mūzikas pazinēju un grupas fanu vidū, tas nominēts arī prestižajai Kanādas «Polaris Music» balvai («Polaris Prize» ir Kanādas ekvivalents britu «Mercury» mūzikas balvai). Nostiprinājuši savas pozīcijas, 2007. grupa beidzot oficiāli izdeva savu pašu pirmo 1999. gadā ierakstīto albumu «Grow Up and Blow Away» ar lielisko tituldziesmu.

Metric "Fantasies"
Metric "Fantasies" Foto: Publicitātes foto

Asociācijas? Stars, Land of Talk, Sleeper ... katrā ziņā Metric ir diezgan tradicionāls indīpopa paraugs un šādā kontekstā, kad grupas skanējums pats par sevi nespēj pārsteigt, galvenais ierocis ir labas dziesmas. Šajā albumā, manuprāt, tādas ir vismaz divas - ievadošais «Help, I'm Alive» (skat. audio) un sekojošais «Sick Muse» (skat. audio).

«Help, Im Alive» radies Emīlijas Heinsas «dvēseles un radošās mūzas meklējumu» ceļojuma laikā Argentīnā. Šis skaņdarbs ir pirmais, kas tapis pēc vairāku mēnešu klusuma pauzes. Skanējuma ziņā tas vairāk sasaucas ar «Metric» «popsīgajām» dziesmām, piemēram, «Poster of a Girl», savukārt grupas «roķīgos» vaibstus ieskicē sekojošais «Sick Muse».

Tiesa, kā trešais singls no albuma izvirzīts «Gimme Sympathy» (skat. video).

Izdošanas datums - 07.04.2009.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu